Dietoloģe atklāj, kā pareizi tievēt pēc 40

© pexels.com

40 gadi tiek uzskatīti par bīstamu vecumu sievietes figūrai, jo mainās hormonālais fons un organismam vairs nav nepieciešams tik daudz enerģijas kā agrāk. Uzņemot tikpat daudz kaloriju kā iepriekš, sievietes riskē uzņemt lieko svaru, skaidro dietoloģe Elēna Kalena.

Pirmkārt, pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas dieteloģe iesaka iekļaut uzturā vairāk produktu, kuros ir omega-3 taukskābes.

"Treknas zivis, brokoļi, puķkāposti, rieksti, avokado normalizē metabolismu, uzlabo kuņģa- zarnu trakta darbību un veicina sliktā holesterīna izvadīšanu no organisma," skaidro dietoloģe.

pexels.com

Eksperte norāda, ka nedrīkst badoties, jo tas ir stress organismam, kas veicinās tikai svara pieaugumu.

Lai notievētu, jāievēro trīs vienkārši principi:

  • jāguļ ne mazāk kā septiņas stundas diennaktī;
  • regulāri jādodas pastaigāties svaigā gaisā;
  • jādzer pietiekoši daudz ūdens.

pexels.com

Avots

Uzturs

Produktu sasaldēšana ir lielisks veids, kā izvairīties no ēdiena izšķērdēšanas, kā arī šādi iespējams ilgāk atsevišķus produktus saglabāt labus ēšanai. Daudzus pārtikas produktus var sasaldēt un tie atkūstot nemaina konsistenci, garšu, bet ir produkti, kurus labāk nelikt saldētavā, jo aukstā temperatūra tos var sabojāt! Šie būs 10 kulinārijā plaši izmantoti produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt!