Dietoloģe atklāj, kā pareizi tievēt pēc 40

© pexels.com

40 gadi tiek uzskatīti par bīstamu vecumu sievietes figūrai, jo mainās hormonālais fons un organismam vairs nav nepieciešams tik daudz enerģijas kā agrāk. Uzņemot tikpat daudz kaloriju kā iepriekš, sievietes riskē uzņemt lieko svaru, skaidro dietoloģe Elēna Kalena.

Pirmkārt, pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas dieteloģe iesaka iekļaut uzturā vairāk produktu, kuros ir omega-3 taukskābes.

"Treknas zivis, brokoļi, puķkāposti, rieksti, avokado normalizē metabolismu, uzlabo kuņģa- zarnu trakta darbību un veicina sliktā holesterīna izvadīšanu no organisma," skaidro dietoloģe.

pexels.com

Eksperte norāda, ka nedrīkst badoties, jo tas ir stress organismam, kas veicinās tikai svara pieaugumu.

Lai notievētu, jāievēro trīs vienkārši principi:

  • jāguļ ne mazāk kā septiņas stundas diennaktī;
  • regulāri jādodas pastaigāties svaigā gaisā;
  • jādzer pietiekoši daudz ūdens.

pexels.com

Avots

Uzturs

Šķiet, ka ēd pavisam maz, bet svars kā nekrītas, tā nekrītas? Visu laiku kārojas ko garšīgu, lai gan šodien jau pievarēts vesels kalns kārumu? Mūsu attiecības ar ēdienu ir kas daudz vairāk par izsalkuma un sāta sajūtu – tās nosaka virkne psiholoģisku faktoru, un, lai uzlabotu ikdienas ieradumus, iesākumā nepieciešams tās izprast. Veselības centra Vivendi sertificētā uztura speciāliste, kognitīvi biheiviorālās terapijas ēšanas traucējumu (KBT ĒT) metodes speciāliste Dr. Laila Siliņa dalās ar uztura psiholoģijas metodi, ar kuras palīdzību var sākt izvērtēt savus uztura paradumus, lai sasniegtu nospraustos mērķus – vai tie būtu svara korekcija, veselības uzlabošana vai sportiskie sasniegumi.

Svarīgākais