Čellu trio “Melo–M” Vecgada koncertos šogad būs īpašs viesis - viens no atpazīstamākajiem un talantīgākajiem Latvijas šefpavāriem - Lauris Aleksejevs. Pēc čellistu teiktā, viņš ģitārspēlē ir tikpat prasmīgs kā virtuvē, radot gastronomiskus šedevrus.
Laimas Vaikules mājās Andris Bulis satiek vienu no populārākajiem vietējiem šefpavāriem - Lauri Aleksejevu. Sarunas laikā viņš atklāj, Laimas īpašo un vienreizējo deserta recepti.
Nesen Latvijā zināmais šefpavārs Lauris Aleksejevs pārsteidza TV skatītājus, piedaloties šovā "Balss maskā". Jura Vaidakova materiālā "Lauris Aleksejevs atgriežas mūzikā" izdevumā "Kas Jauns" viņš stāsta par šova aizkulisēm.
Restorāna "36. līnija" šefpavārs un līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Preses klubs" iezīmējis situāciju, kas valda restorānu jomā ierobežojumu pandēmijas izplatības apturēšanai laikā.
Vietējais bizness ar nepacietību gaidīja, kad tiks atcelts ārkārtējais stāvoklis, mazināti ierobežojumi un dzīve pamazām atgriezīsies ierastās sliedēs – cilvēki ies uz koncertiem un izstādēm, dosies ceļojumos, tiksies ar draugiem kafejnīcās bez 2 metru distances ievērošanas. Latvijas Restorānu biedrības viceprezidents Lauris Aleksejevs intervijā Neatkarīgajai atklāj, kā viesmīlības uzņēmumiem klāsies jaunajos apstākļos.
Iecienītā Jūrmalas restorāna "36. līnija" līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs sociālajos tīklos paziņojis, ka restorāns atradis jaunas telpas un atsācis darbību.
Kādu brīdi populārā pavāra Laura Aleksejeva un miljonāra Igora Mališkova slavenību iecienītais Jūrmalas restorāns «36. līnija» bija aizvērts apmeklētājiem, jo kādam nelabvēlim nebija pa prātam tā statuss. Šobrīd strādā tikai restorāna apakšstāvs un tiek kārtotas visas nepieciešamās atļaujas, lai restorāns atkal varētu darboties pilnā apjomā.
Kopš aprīļa otrās sestdienas LNT kanālā vērojams jauns raidījums par pavārmākslu «Čiks un gatavs». Tā vadītājs pavārs Lauris Aleksejevs priecājas par iespēju strādāt kopā ar saviem bērniem.
«Vai virtuvē stilam ir nozīme? Nu nē, virtuvē galvenais, lai ir ērti un droši. Un svarīgi - lai ir ērti apavi. Nedrīkst strādāt atvērta tipa apavos, jo, ja uzlīs eļļa, būs baigās ziepes,» saka viens no labākajiem Latvijas pavāriem Lauris Aleksejevs, kurš kopā ar meitu Katrīnu (5) un dēlu Reini (10) LNT jaunajā pavāru raidījumā «Čiks un gatavs» stāsta, kā ātri pagatavojama visgardākā maltīte.