Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kāds pasūdzējies par Laura Aleksejeva Jūrmalas restorānu

© F64 Photo Agency

Kādu brīdi populārā pavāra Laura Aleksejeva un miljonāra Igora Mališkova slavenību iecienītais Jūrmalas restorāns «36. līnija» bija aizvērts apmeklētājiem, jo kādam nelabvēlim nebija pa prātam tā statuss. Šobrīd strādā tikai restorāna apakšstāvs un tiek kārtotas visas nepieciešamās atļaujas, lai restorāns atkal varētu darboties pilnā apjomā.

Kāda ir jaunākā informācija par tev un Igoram Mališkovam piederošo restorānu «36. līnija», kāpēc tas kādu brīdi bija slēgts apmeklētājiem?

Nu jau vairs nav slēgts. Paņēmām būvatļauju, un tagad mums ir jāpārskaņo savs statuss un dokumentācija. Ja līdz šim restorāns bija sezonālā būve, tagad mums tas jāiereģistrē kā īslaicīgā būve. Sagaidīsim būvatļaujas apstiprinājumu, kas Jūrmalas domē jau ir apstiprināta, un, kad šī atļauja varēs stāties spēkā, uztaisīsim minimālu remontiņu un vērsim vaļā arī otro stāvu. Ļoti ceru, ka būvatļauja varēs stāties spēkā jau šā gada beigās. Gribas visu sakārtot...

Jums bija problēmas, ka vajadzēja pat aizvērt restorānu?

Jā, kaut kādiem cilvēkiem kaut kas nebija paticis, un viņi bija pret mums vērsušies. Šobrīd otrā stāva restorāns ir ciet un apakšējais ir atvērts.

Tev pašam nebija pārsteigums, ka tik pēkšņi kāds liek šķēršļus tava restorāna darbībā un bremzē biznesu, jo tavs restorāns jau gadiem ir iecienīts augsta ranga amatpersonu, miljonāru, uzņēmēju un ārzemju viesu vidū?

Jā, jā... bija ļoti liels pārsteigums. Es nezinu, kurš to ir darījis. Katrā gadījumā tas, kurš vērsies pret restorāna darbību, ‒ tās noteikti nav rūpes par dabu...

Kas tagad ir tava restorāna klienti, jo nav jau nekāds noslēpums, ka savulaik Krievijas zvaigznes un miljonāri bija ļoti iecienījuši «36. līniju» un bariem plūda uz to? Vai līdz ar Krievijas festivāla «Jaunais vilnis» aiziešanu no Jūrmalas un līdz ar «melnā saraksta» jeb Latvijai nevēlamo Krievijas personu saraksta paplašināšanos nav arī samazinājies apgrozījums un klientu skaits?

Šobrīd principā uz restorānu nāk vietējie cilvēki, un viņiem par to liels paldies. Ja viena cilvēku grupa samazinās, tad cita nāk vietā.

Mēs joprojām esam un paliksim restorāns, kas domāts vietējiem cilvēkiem. Par to, ka restorāns kļuva populārs arī ārpus Latvijas, ir jāpateicas vietējiem viesiem - mūsu pastāvīgajiem klientiem, kas sāka aicināt savus draugus. Un tā arī «36. līnija» kļuva populāra. Restorāns darbojas jau 12 gadus.

Tu pats gatavo maltīti miljonāriem, amatpersonām un citiem augsta līmeņa viesiem?

Kā kuru reizi! Šad tad ir speciāls pasūtījums, kad man ir jāgatavo.

Kāds ēdiens šobrīd ir topā?

Topā ir zandarts ar mārrutku mērci.

Tu tikai Latvijā vadi restorānu vai arī ārpus tās robežām tev ir savs restorāns vai pat restorānu tīkls?

Pagaidām tikai Latvijā. Ir jau visādas domas. Piemēram, mans biznesa partneris Igors Mališkovs ir atvēris savu restorānu Monako, Francijā. Es viņam idejiski palīdzu, skatīsimies, kā viss tālāk izvērsīsies. Izskatu dažādas iespējas - gan apsveru domu atvērt pats savu restorānu, gan būt līdzīpašnieks.

Man ir ļoti daudzi draugi, ar kuriem laika gaitā esmu sadraudzējies, un iespējas noteikti ir.

Pilnu raksti lasi jaunākajā žurnāla "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv