Šefpavārs Aleksejevs par restorānu nozari: Izdzīvojuši esam visi

© Oksana Džadana/F64

Restorāna "36. līnija" šefpavārs un līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Preses klubs" iezīmējis situāciju, kas valda restorānu jomā ierobežojumu pandēmijas izplatības apturēšanai laikā.

Aleksejevs norāda, ka nevar precīzi nosaukt, cik nozares pārstāvju varēs atsākt biznesu. Uz jautājumu, cik nozares pārstāvju ir "izdzīvojuši", Aleksejevs norāda, ka domā, ka visi.

"Daļa no mums ir turpinājuši strādāt arī mīnuss grādos ārā. [...] Daži, kas saņēmuši valsts atbalstus, tie ir nolēmuši nestrādāt šo laika periodu. Bet es esmu pārliecināts, ka, atceļoties šiem lielajiem ierobežojumiem, tad noteikti viņi atsāks savu darbu. Vismaz visi mani kolēģi, ar ko mēs komunicējam gan Restorānu biedrībā un ne tikai, visi vēlas atsākt darbu," stāsta pavārs.

Jau vēstīts, ka uzņēmējs un bārmenis Andris Reizenbergs sociālajā tīklā Facebook ievietotā video aicināja valdību atļaut cilvēkiem pusdienot vismaz āra terasēs.

Kā vēstīts, līdz 6. aprīlim Latvijā pagarināta ārkārtējā situācija. Covid-19 izplatības dēļ noteikti dažādi ierobežojumi, tostarp, ēdienu atļauts iegādāties līdzņemšanai, bet aizliegts to ēst uz vietas kafejnīcās un restorānos.

Svarīgākais