Laimas Vaikules mīļākā deserta recepte

© F64

Laimas Vaikules mājās Andris Bulis satiek vienu no populārākajiem vietējiem šefpavāriem - Lauri Aleksejevu. Sarunas laikā viņš atklāj, Laimas īpašo un vienreizējo deserta recepti.

“Laimai ir kolosāla recepte, kolosālam desertam. Tas ir plānās šķēlēs sagriezts zefīrs, kurš ir kārtās salikts ar saberztām zemenēm, putukrējumu. ”

Sastāvdaļas

  • vaniļas zefīrs,
  • saldais krējums,
  • cukurs
  • svaigas zemenes

Pagatavošana

Zefīru sagriež plānās šķēlītēs, saldo krējumu saputo ar cukuru, zemenes sablenderē. Zefīra šķēles kārto lielākā bļodā vai glāzē, nosedzot trauka pamatni, virsū liek ogu kārtu, ko pārziež ar putukrējumu. Kārtas atkārto, kamēr trauks pilns. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām. Atdzesē ledusskapī vismaz uz vairākām stundām.

F64

Desertu var gatavot mazās porcijās glāzēs vai lielākā bļodā, kur tas jāsadala servējot.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais