Laimas Vaikules mājās Andris Bulis satiek vienu no populārākajiem vietējiem šefpavāriem - Lauri Aleksejevu. Sarunas laikā viņš atklāj, Laimas īpašo un vienreizējo deserta recepti.
“Laimai ir kolosāla recepte, kolosālam desertam. Tas ir plānās šķēlēs sagriezts zefīrs, kurš ir kārtās salikts ar saberztām zemenēm, putukrējumu. ”
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zefīru sagriež plānās šķēlītēs, saldo krējumu saputo ar cukuru, zemenes sablenderē. Zefīra šķēles kārto lielākā bļodā vai glāzē, nosedzot trauka pamatni, virsū liek ogu kārtu, ko pārziež ar putukrējumu. Kārtas atkārto, kamēr trauks pilns. Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām. Atdzesē ledusskapī vismaz uz vairākām stundām.
Desertu var gatavot mazās porcijās glāzēs vai lielākā bļodā, kur tas jāsadala servējot.