Kombuča

27.aug
Fermentētie produkti pēdējos gados kļuvuši par īstu veselības tendenci – kefīrs, kimči, kombuča, skābēti kāposti un pat jogurts tiek dēvēti par “dzīviem pārtikas produktiem”, jo tie satur labvēlīgās baktērijas, kas palīdz mūsu zarnu mikrobiomam. Bet kas notiktu, ja katru dienu ēstu tikai vienu fermentētu produktu – vai tas dotu lielu labumu, vai tieši otrādi, organismam trūktu dažādības? Skaidro “Harvard School of Public Health”.
8.apr
Pēdējā laikā pasaulē ļoti populārs ir kļuvis kāds dzēriens. Runa ir par tējas sēni, kas tagad ir pazīstama kā "kombuča".
25.jan
Ziemeļkarolīnas universitātes zinātnieki ir atklājuši, ka kombučas tējā atrodamajiem mikrobiem ir līdzīga iedarbība kā badošanās laikā. Viņu pētījumi publicēti žurnālā “PLOS Genetics”.
15.apr 2024
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veiks pārbaudes "Kombuča dzīvības dzēriens" ražošanas uzņēmumā SIA "LKOM", aģentūrai LETA pauda PVD Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vecākā eksperte Ilze Lejasbuda.
21.jūl 2021
Kombuča ir raudzēts, viegli dzirkstošs tējas dzēriens. Šis tējas dzēriens satur dažādus antioksidantus, B grupas vitamīnus, enzīmus un organiskās skābes, kas ir labas veselībai. Pagatavo pats savu kombuču, tas aizņems nedaudz laika, bet process ir visai vienkāršs!