grilēšana

18:55
Atnākot siltajam un saulainajam laikam, arvien vairāk vēlamies uzturēties svaigā gaisā, tai skaitā – grilējot gardus ēdienus. Kā saplānot grila maltīti, lai tā būtu veselīga un organisms justos labi pēc gardā piknika? Kāda piesardzība jāievēro, gatavojot ēdienus pie dabas? Stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.
Vakar, 20:00
Dūmu smaka var saglabāties drēbēs nedēļām ilgi vai pat ilgāk, ja tās netiek pareizi mazgātas. Eksperti norāda, ka ir svarīgi pēc iespējas ātrāk izmazgāt ar dūmiem piesūkušos apģērbu, jo, jo ilgāk tas stāv, jo vairāk aromāts iesūksies jūsu apģērbā, apgrūtinot tā svaiguma atgūšanu.
4.mai 2024
Netīrs grils var apdraudēt veselību un drošību, tāpēc ir labi zināt, kā vislabāk uzturēt grilu tīru.
26.jun 2022
Atcerēties dažus būtiskus pamata ieteikumus – no tiem galvenais – pamēģināt, iesaka eksperts Juris Grīnbergs.
4.jun 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lūk, piecas mutē kūstošu grilēto ēdienu receptes katrai gaumei, ko baudīt uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
4.mai 2021
Kad saule sāk ne tikai spīdēt, bet arī sildīt, dārza, lauku sētas vai pat nelielas terases īpašniekiem ir iespējas pamodināt sevī mītošo kulināru un šaurā ģimenes lokā pagatavot restorāna cienīgos grila ēdienus. Taču, lai gan gatavošana process, gan rezultāts sagādātu prieku, ir svarīgi izvēlēties pareizo grilu.
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
22.jun 2020
Gatavojoties Jāņu svinēšanai, grilēšanas piederumu pieprasījums mazumtirgotāju veikalos šogad ir samazinājies, pastāstīja Latvija mazumtirgotāju.
22.jun 2020
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku. Rimi Gardēži Normunds Baranovskis, Signe Meirāne un Liene Zemīte iesaka trīs receptes Līgo svētku grilam, kuras neatstās vienaldzīgas nevienas garšu kārpiņas.
8.jun 2020
Ar dažādām bārbekjū mērcēm, marinādēm un ierīvējamajām garšvielām ir viegli pagatavot interesantu ēdienu uz uguns, bet ne mazāk svarīgi ir apstākļi, kādos ēdiens tiek gatavots – grils, piemērotākais ogļu karstums, grilēšanas ilgums utml., vērš uzmanību Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.
19.mai 2020
Lai grilētu dārzeņus, jāatceras pāris vienkāršas lietas. Kādas?
12.jun 2019
Vasaru mēdz dēvēt par grila sezonu, taču tas ir visai nosacīti, jo lielākie grilēšanas fani to nepārtrauc nevienā gadalaikā, savukārt citiem sezona sākas un beidzas ar vienu pikniku.
5.jun 2019
Jau pavisam drīz pie durvīm klauvēs Jāņi un Līgo svētki, kad nodosimies garda ēdiena baudīšanai, dziesmām, ugunskura kuršanai, visvairāk - gaļas grilēšanai! Kādam labāk garšo paša marinēts šašliks, cits dod priekšroku grilsieram vai dārzeņiem, bet, lai kādus produktus arī izvēlētos, grilēšana ir aizraujošs process, kura gaitā var ļaut vaļu fantāzijai un atrast lieliskas garšu kombinācijas.
3.mai 2019
Vai tu jau esi atklājis grilēšanas sezonu? Ja vēl nav sanācis, tad Līgo dienā vai Jāņos ir īstais brīdis, lai kopā ar tuviniekiem uzceptu gardu gaļu un malkotu atspirdzinošus dzērienus. Taču, lai gaļa sanāktu maiga un sulīga, portāls gardedis.lv iesaka ņemt vērā pāris būtiskus padomus.
1.mai 2019
Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, atsaucoties uz portālu gardedis.lv, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.
26.apr 2019
Pavisam drīz svinēsim Līgo svētkus un Jāņus kuplā ģimenes lokā. Lai svinības varētu nesteidzīgi baudīt pie dabas krūts, cepot šašliku un baudot tā garšu, portāls gardedis.lv piedāvā sešus veidus, kā iespējams iemarinēt vistas gaļu. Lai izdevušies svētki!
25.apr 2019
Drīz visā Latvijā tiks atzīmēti gan Līgo svētki, gan Jāņi. Ja lustēties grasies kuplā gimenes un radu lokā, un svētku galdam būs nepieciešams pagatavot daudz ēdienu, nepiemirsti, ka grilēt var ne tikai gaļu, bet arī citus ēdienus, par kuriem pat iepriekš varbūt nebūsi iedomājies. Ieskaties tablespoon.com apkopotajās idejās un iedvesmojies!
14.jun 2018
Tagad, kad Megana Mārkla kļuvusi par Saseksas hercogieni un prinča Harija sievu, šādu viņu nevarēs redzēt.
13.apr 2017
Nozīmīgākos pavasara svētkus Lieldienas Latvijas iedzīvotāji pavada, baudot pavasarīgu atpūtu brīvā dabā un gatavojot tradicionālus Lieldienu ēdienus. SIA “ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukpteine stāsta: “Analizējot klientu iepirkšanās paradumus pirms Lieldienām, jāsecina, ka, ja vien laikapstākļi to atļauj, garās svētku brīvdienas pircēji vislabprātāk izmanto, rīkojot piknikus brīvā dabā. Pērn grilējamās produkcijas pārdošanas apjomi Lieldienu laikā palielinājās vairāk kā desmit reizes.”
19.jūl 2016
Grilēšanas sezonai ritot pilnā sparā, svarīgi atcerēties arī par vairāku drošības priekšnoteikumu ievērošanu, lai gardās maltītes pagatavošana nesagādātu nepatīkamus mirkļus. Gaļas produktu ražotājs "Rakvere" piedāvā iepazīties ar vairākiem padomiem, ko ņemt vērā, nododoties grilēšanai.