Eksperiments

12.mar 2022
Bižutērijas rotas mēdz atstāt tumšus plankumus uz ādas, īpaši gredzeni. Šis triks palīdzēs no tā izvairīties.
5.mar 2022
Mikrozaļumi ir ļoti veselīgi. Tie ir vitamīniem bagāti! Un arī garšīgi!
26.feb 2022
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.
19.feb 2022
Gaidot siltāku laiku un pirmos dārza svētkus, nolēmu izmēģināt veidu, kā izveidot ledus bumbas ar ziediem dzērienu atdzesēšanai.
12.feb 2022
Pirmdien visā pasaulē atzīmēs visu mīlētāju dienu jeb Valentīna dienu. Par godu šiem svētkiem, izmēģināju pagatavot galda dekoru.
5.feb 2022
Sociālājos medijos pamanīju interesantu lietu jeb recepti. Izrādās, ka mājās pavisam vienkāršā veidā var pagatavot krēmsieru. Principā nepieciešama tikai viena sastāvdaļa un tas arī viss!
29.jan 2022
Viens no iecienītākajiem bērnības gardumiem ir iebiezinātais piens. Jā, to var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, bet, iespējams, vēl ātrāk pie tā tikt (gadījumos, kad sakārojas tā pēkšņi un ļoti) var mājas apstākļos.
22.jan 2022
Sagriežot augļus, ja tie uzreiz netiek apēsti, tie paliek brūni. Kad tie paliek brūni, tie vairs neizskatās tik apetelīgi. Kā panākt to, lai, piemēram, āboli ilgāk saglabātu labu izskatu?
15.jan 2022
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.
8.jan 2022
Šo našķi varētu raksturot ar četriem vārdiem - salds, lipīgs, viegli pagatavojams.
1.jan 2022
Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!
28.dec 2021
Ziemassvētku eglīte ir gadu mijas svētku galvenā rota, tādēļ aplūkojam paņēmienus un dalāmies ar praktiskiem padomiem, kā mūžzaļo skaistuli, ja izvēlies dzīvu eglīti ne makslīgo, saglabāt ilgāk un tajā iedegt svecītes arī Vecgada vakarā!
25.dec 2021
Starp tējām, kafiju un karstvīnu Ziemassvētku laikā lieliski iederas arī karstais dzēriens, kas pagatavots no kakao. Taču te stāsts nav par kakao, kas apliets ar karstu ūdeni vai pienu.
18.dec 2021
Šogad radās vēlme Ziemassvētku eglīti un dāvanas rotāt ar ko dabiskāku par veikalā nopērkamiem plastmasas rotājumiem. Tāpēc izmēģinājām mājas apstākļos izkaltēt apelsīnu šķēles. Jāatzīstas, ka process nebūt nebija tik vienkārš, kā cerēts sākumā.
27.nov 2021
Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.
18.nov 2021
Tuvojoties Lāčplēša dienai un 18.novembrim, tradicionāli pie mēteļa atloka tiek liktas svētku noskaņas piespraudes. Laikos, kad aktīvi darbojās amatnieku tirdziņi, piespraudi viegli varēja iegādāties tajos, tagad, mājsēdes laikā, jāmēģina izgatavot to savām rokām.
13.nov 2021
Šobrīd arvien aktuālāki kļūst dažādi karstie dzērieni. Šāda veida dzērieni var ne tikai patīkami sasildīt, bet arī palīdzēt stiprināt imunitāti. Šoreiz mēģināju pagatavot ar C vitamīnu bagātu karsto dzērienu, kas ir ne tikai ļoti veselīgs, bet arī gards!
23.okt 2021
Veikalā iespējams iegādās daudz un dažādus skaistumkopšanas produktus, kas sola palutināt tavu ādu. Viens no tiem ir ķermeņa skrubis. Tie ir pieejami ar dažādiem aromātiem, sastāvdaļām un iedarbības veidiem.
16.okt 2021
Par kokosriekstu eļļu dzirdēti dažādi brīnumi. Tā esot vērtīga izmantošanai gan virtuvē, gan matu un ādas kopšanā, gan, kā tiek mēļots, arī zobu balināšanā.
9.okt 2021
Vietnē TikTok lielu popularitāti ieguvis tā dēvētiais ananasa izaicinājums, kurā neparastā veidā tiek tīrīts šis auglis. Bet vai tas tiešām darbojas?