Svētku laiks gada nogalē saistās ar piparkūku smaržu, priecīgām viesu čalām un nesteidzīgi pavadītu laiku kopā. Tomēr aptaujas rezultāti liecina, ka daudziem Latvijas iedzīvotājiem virtuve ir vieta, kur svētku noskaņojums viegli pagaist. Interjera dizaineram ir praktiski padomi, kā virtuvi laikus sagatavot svētku rosībai.
Jāatceras tikai trīs atkritumu apsaimniekošanas pamatnoteikumi - samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt, arī drošības noteikumi virtuvē: tīrība, gatavošana, atdzesēšana.
Mēs bieži domājam par to, ko ēdam, bet ne vienmēr – kā mēs to pagatavojam. Tomēr tieši pagatavošanas veids var būt izšķirošs, lai ēdiens būtu gan garšīgs, gan veselīgs. Dažādas metodes ietekmē gan uzturvielu daudzumu, gan garšu un pat to, cik viegli ēdiens sagremojas. Kādu metodi izvēlēties, iesaka “Martha Stewart”.
Pareiza ēdiena gatavošana arī ir zinātne, turklāt nopietna. Izrādās, ja nepareizi gatavojat vienkāršus ēdienus, sekas var būt ārkārtīgi nopietnas. Ar kuriem pārtikas produktiem virtuvē nedrīkst jokoties.
Bagātīgi, sātīgi sautējumi vienmēr ir iecienīts ēdiens. Ja jūsu sautējums ir sanācis nedaudz par šķidru, pamēģiniet pievienot nedaudz šī pieliekamajā atrodamā pamatprodukta, lai iegūtu bagātīgāku garšu.
Uzņēmuma “XRobotics” inovatīvie virtuves roboti tagad gatavo līdz pat 25 000 picu mēnesī, pārveidojot ātrās ēdināšanas nozari ar automatizācijas palīdzību. Izņemot pīrāgu no cilvēku rokām, šie roboti piedāvā ieskatu ēdināšanas nākotnē, kur tehnoloģijas satiekas ar gastronomiju, solot efektivitāti un nemainīgu kvalitāti līdz pat klienta šķīvim, vēsta portāls "opentools.ai".
Jaunā pētījumā atklāts, ka gaisa cepšanas iekārtas, kas tirgū pieejamas ar anglisko nosaukumu “airfryer”, izdala tikai nelielu daļu no iekštelpu gaisa piesārņotājiem, ko rada citas gatavošanas metodes, piemēram, cepšana uz pannas.