Amerikāņu uztura speciāliste Roksana Ehsani pastāstījusi, kādos gadījumos auzu pārslu putra var kaitēt cilvēka organismam, raksta "Eat This, Not That!".
Kāda mikroblogošanas vietnes twitter lietotāja dalījusies ar attēlu, kurā redzams, kāds Latvijā ražots produkts atrodams un nopērkams ciematiņā Marokā.
Kāda sieviete no Jēkabpils ziņo, ka nopirkusi veikalā auzu pārslas, kuru garša izrādījusies pavisam citādāka nekā ierasts, ziņoja raidījums "Bez Tabu".
Sestdien, 18.februārī pl.11.00 ES Mājā notiks zinātnieku, gastroenterologu, dietologu un citu speciālistu diskusija ir "Auzas celiakijas* slimnieku diētā: Eiropas Savienības un Latvijas pieredze", jeb "Auzu forums". Diskusijas laikā tiks apspriesti mīti un zinātniskie fakti par auzām ar mērķi noskaidrot, vai celiakijas slimnieki drīkst tās lietot uzturā.