Lelde Veinberga / Autori

26.feb 2022
Vairākas valstis slēgušas savu gaisa telpu Krievijas avikompānijām. Latvija pagaidām to tikai sola. Satiksmes ministrs Tālis LInkaits norāda, ka pašlaik tiek gatavots attiecīgs lēmums izskatīšanai valdības sēdē.
21.jun 2021
Gurķis ir nepārspējama uzkoda - vai tas būtu uz sviestmaizes, salātos ar dillēm vai ar kopā ķiploku mērcīti kā uzkoda nelielās svinībās vai atpūšoties pie TV. Šoreiz izmēģinām recepti, kas sola sālītus gurķīšus jau pēc divām stundām!
3.jun 2021
Su­lu kok­tei­ļi ir veids, kā ie­kļaut ēdien­kar­tē da­žā­du aug­ļu un dār­ze­ņu kom­bi­nā­ci­jas un uz­ņemt or­ga­nis­mam ne­pie­cie­ša­mās mi­ne­rāl­vie­las un vi­ta­mī­nus. Gal­ve­nais priekš­no­tei­kums – būt ra­do­šam un ļau­ties gar­šu daudz­vei­dī­bai!
31.mai 2021
Ar pavisam nepatīkamu ziņu nesen dalījās Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis. Sinoptiķis atklājis, kādas sekas gaidāmas pēc aizvadītā maija, kurš bija drēgns un mitrs. nekas pārsteidzošs - mitrais pavasaris var atklāt ar odiem bagātu vasaru!
23.mai 2021
Šodien, 23. maijā, tiek svinēti baznīcas svētki - Vasarsvētki. Tie savijušies arī ar senām tautas tradīcijām un ticējumiem.
10.mai 2021
Kafejnīcu un restorānu āra terašu atvēršana tika gaidīti kā svētki, kā maza spraudziņa brīvības. Nenoliedzami katrs esam noguruši no ierobežojumiem ar kuriem sadzīvojam jau vairāk nekā gadu.
photo_camera
9.mai 2021
Pavasaris ir modies un, ņemot vērā, ka joprojām pārsvarā izklaides vietas ir slēgtas, publiski pasākumi nenotiek, arī ceļošanai ārpus valsts ir savi ierobežojumi, piedāvājam iepazīt Latvijas takas un pastaigu vietas, kurās iespējams izkustināt kājas un atpūtināt prātu!
8.mai 2021
Veselības portāla "Eat This, Not That!" speciāliste Sāra Krova apkopojusi paradumus un ēdienus, kurus mainot vai izslēdzot no ēdienkartes, varam ievērojami uzlabot veselību ilgtermiņā, kā arī novērst augsta asinsspiediena rašanos.
7.mai 2021
Izvēloties veselīgas augu izcelsmes uzkodas, iespējams ķermeni barot ar tam nepieciešamajām barības vielām katru dienu. Dažas idejas uzkodām, kas baros jūsu ķermeni un palīdzēs darbināt prātu!
5.mai 2021
Maija otrajā svētdienā jau tradicionāli atzīmējam Mātes dienu. Pēdējais gads daudzām ģimenēm licis dzīvot šķirti, citas pandēmijas laiku pārvar kopā, jo attālinātais darbs un mācības ļauj lieki neiziet no mājas. Vai mammu neesi saticis jau ilgāku laiku, vai dzīvo kopā, neaizmirsti viņu apsveikt!
1.mai 2021
Gurķis - svaigs, marinēts, sālīts vai salātos - ir iecienīts pārtikas produkts. Lai arī bieži tiek saukts par "ūdens mantu", izrādās gurķim ir daudz veselīgu īpašību, kas tavam organismam patiks. Noskaidro tās!
28.apr 2021
Šķiedrvielas mūsu uzturā ir neticami svarīgas - tās, nokļūstot resnajā zarnā, baro draudzīgās zarnu baktērijas. Atsevišķi šķiedrvielu veidi var arī veicināt svara zudumu, pazemināt cukura līmeni asinīs un cīnīties ar aizcietējumiem, norāda uztura speciālists Kriss Gunnars veselības portālā "healthline", kurš aplūkojis vairākus produktus, kuri bagāti ar šķiedrvielām.
26.apr 2021
Veselības portāls "healthline" atklājis, kādas minerālvielas un vitamīni var noderēt tavam organismam tieši tagad, stiprinot veselību un uzņemot ziemas laikā zaudētās vielas.
24.apr 2021
Internetā aizvien lielāku popularitāti iemanto dažādi eksperimentu video, kuros bieži vien tiek parādītas brīnumu lietas, ko iespējams uzburt no sadzīves priekšmetiem. Daudzas šādas video pamācības rada skepsi - vai tas patiešām ir iespējams?
23.apr 2021
Šodien, 23. aprīlī, tiek atzīmēti seni latviešu pavasara svētki - Ūsiņi.
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
19.apr 2021
Pašlaik dzīvojam pandēmijas apstākļos, kad fiziskā distancēšanās un regulāra higiēna ir īpaši svarīga, taču pavasaris ir arī citu vīrusu laiks. Lai tos nesaķertu, der zināt, kādas virsmas un lietas, kuras visbiežāk ir mums apkārt, der regulāri tīrīt un dezinficēt.
14.apr 2021
Pazīstamā latviešu ēdienu blogere, pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa saviem sekotājiem vietnē Instagram parādījusi, kā izveidot rozi no plānām desas šķēlītēm.
12.apr 2021
Siltāka laika iestāšanās nenoliedzami uzlabo garastavokli. Īpaši pēc šādās ziemas (par kuru nesūdzos!). Taču, kas paveras uz ceļiem pēc atkušņa, neiepriecina...
9.apr 2021
Šobrīd kā jebkad mēs meklējam veidus, kā stiprināt savu veselību pret vīrusiem, lai tie mūs "neieliktu" karantīnā un organisms spētu tiem veiksmīgi tikt galā. Daudz dzirdēts, ka tieši rūdīšanās un spēja uzturēties vēsākos ūdeņos stiprina mūsu veselību un cilvēki, kas nodarbojas ar peldēšanos ne tikai karstā vasarā, bet arī agrā pavasarī, vēlā rudenī un pat ziemā, nezina, kas ir tādas saaukstēšanās vai gripa.
6.apr 2021
Man pavasaris ir ne tikai ilgi gaidītais saulītes siltums, garākas dienas un putnu kāši, kas atgriežas no siltajām zemēm, bet arī sulu laiks. Aprīlis - sulu mēnesis - ir klāt!
6.apr 2021
Mūsdienās mūsu ikdiena vairs nav iedomājam bez elektrības. Ar tās palīdzību darbojas praktiski viss! Ko darīt, ja dzīvoklī, vasarnīcā vai lauku mājās "pazudusi" elektrība, bet ledusskapis pilns ar ēdienu? Veselības portāls "Health.com" aplūkojis, cik ilgi var glabāt ēdienu ledusskapī, kas nestrādā.