Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Tāli, kādas paketes Tev vajag?" Cilvēki nikni par vilcināšanos slēgt gaisa telpu Krievijai

© Kaspars Krafts/F64

Vairākas valstis slēgušas savu gaisa telpu Krievijas avikompānijām. Latvija pagaidām to tikai sola. Satiksmes ministrs Tālis LInkaits norāda, ka pašlaik tiek gatavots attiecīgs lēmums izskatīšanai valdības sēdē.

Igaunija arī tikko slēgusi gaisa telpu. Bulgārija no pusnakts aizliegusi Krievijas lidmašīnu atrašanos savā gaisa telpā. Arī Čehija un Polija pieņēmusi šādu lēmumu. Vairākas amatpersonas izteikušās, ka arī Latvijai vajadzētu tā rīkoties, taču tālāk par nākotnes izteiksmi Latvija nav tikusi.

Arī Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, runājot par gaisa telpas slēgšanu, lietoja nākotnes izteiksmi. Vienlaikus J.Bordāna partijas biedrs, satiksmes ministrs Tālis Linkaits ] iepriekš skaidroja, ka Latvija lēmumus par iespējamu gaisa telpas slēgšanu Krievijas aviokompānijām koordinēs ar Eiropas Savienības (ES) kolēģiem.

Pēc Linkaita teiktā, patlaban tiek gatavotas īpašas ES sankcijas civilās aviācijas jomā, un lēmumu par to ieviešanu pieņems visas dalībvalstis kopā jau visdrīzākajā laikā.

Latvija pieņēmusi lēmumu slēgt savu gaisa telpu Krievijas aviokompāniju lidmašīnām komerciālo lidojumu veikšanai, ap pulksten 13.20 paziņojis satiksmes ministrs Tālis LInkaits. Viņš arī norāda, ka pašlaik tiek gatavots attiecīgs lēmums izskatīšanai valdības sēdē. Vairāk šeit

Cilvēki par šo vilcināšanos ir pikti:

"Tāli Linkaiti , sāc kustēties beidzot un dari kaut ko ar LV gaisa telpu! Jēga no tevis?"

"Sekoju visam līdzi, un pamanīju, kad pa nakti caur Latvijas gaisa telpu izlidoja lidmašīna, kas lidoja Maskava-Nur Sultan-Kalingrada. Tas nebūtu iespējams, ja Baltijas gaisa telpa būtu ciet jau vakar."
"Varbūt Jūs kaut ko varat darīt, lai Latvija ASAP slēgtu savu gaisa telpu RU lidmašīnām - līdzīgi, kā to izdarījušas praktiski VISAS valstis. Mēs uz tā fona sākam izskatīties slikti... Ko jūs gaidāt? Labāku laiku vai vakarējo dienu?!"

"Rīt 3 RU iebrukuma diena, LV nav noslēgusi gaisa telpu Ru lidmašīnām , nav atcēlusi lidojumus, nav iesaldejusi nevienu kontu , rietumu banka turpina mazgāt RU naudu, ieroču piegādes apturētas..norm valdība nostājušies Ukrainas pusē !"
"Linkaits ir vīrietis. Kādas paketes viņam ir jāgaida?"

Ekrānšāviņš

"Nekavējoties slēgt gaisa telpu Krievijas aviokompānijām un satiksmei ar Krieviju!!!"
"Igaunija, Polija un vēl vairākas valstis gaisa telpu Krievijai slēgušas. Kāpēc Latvija vēl vilcinās?"