SIA "Orkla Latvija" plāno līdz 2024.gada beigām visos zīmola "Laima" šokolādes produktos izmantot ilgtspējīgi iegūtu kakao, informē "Orkla Latvija" pārstāvji.
Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka pērn ilgtspējīgi iegūta kakao izmantošana "Laima" produktu ražošanā palielināta līdz 66%, bet 2022.gadā "Laima" produktos izmantoja 43% ilgtspējīgi iegūtu kakao. Pāreja uz ilgtspējīgi iegūtu kakao ir viens no "Orkla Latvija" ilgtspējas stratēģijas mērķiem. Tāpat 2023.gadā uzņēmums saņēma "Rainforest Alliance" sertifikāciju "Laima" ražotnei Ādažos, kas apliecina ilgtspējīgi iegūta kakao izmantošanu "Laima" saldumu ražošanā.
"Orkla Latvija" pārstāvji atzīmē, ka lielais šokolādes patēriņš pasaulē rada ievērojamu spiedienu kakao audzēšanai, kas iespējama vien dažās pasaules valstīs. Tāpēc, lai samazinātu negatīvos efektus audzētājiem un ieviestu godīgāku sadarbības praksi, tika izstrādāta "Rainforest Alliance" sertifikācija.
Tāpat "Orkla Latvija" pārstāvji akcentē, ka uzņēmums veic arī dažādus uzlabojumus ražotnēs, lai samazinātu klimatam radītos riskus vides aizsardzības jomā, veicinot kaitīgo izmešu, ūdens patēriņa un notekūdeņu samazināšanu.
Bagātā norāda, ka uzņēmums turpina strādāt pie ilgtspējīgas ražošanas uzlabošanas, lai maksimāli samazinātu uzņēmuma ietekmi uz vidi un veicinātu dabai draudzīgu uzņēmējdarbību.