Zemgalē atvērts jauns pārtikas pakomāts

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sperot nākamo izaugsmes soli, piegādes platforma IziPizi Bauskā ver vaļā jaunu termorežīma pakomātu. Tas nodrošinās iespēju zemniekiem izvairīties no strauji augošā lielveikalu uzcenojuma un saīsināt pārtikas ķēdi.

IziPizi dibinātājs Rolands Dzenis ir novērojis termorežīma pakomāta nepieciešamību visā Latvijas teritorijā.

Saimniecības saskaras ar grūtībām nosūtīt, piemēram, gaļu, tortes vai kādu citu produktu, kam nepieciešama atbilstoša termoregulācija.

Jo īpaši tas ir svarīgi, ja pircējs atrodas ievērojamā attālumā no ražotāja. Šie iemesli lika Bauskas novada zemniekiem ķerties vērsim pie ragiem, un kopprojektā ar IziPizi, vienoties par termorežīma pakomāta izveidi.

"Pakomāta izveide Bauskā sniedz iespēju uzņēmējam ietaupīt laiku, gan arī samazināt piegādes izmaksas, jo produkti tiek nogādāti vienā punktā," pauž Latvijas Liellops vadītāja Alma Bērziņa izceļot, ka pievienotā vērtība pakomātu "kustībai" ir uzņēmēju iespēja kopā veidot savu vidi.

Tam piekrīt arī IziPizi dibinātājs R.Dzenis, akcentējot, ka "gan zemniekiem, gan patērētājiem ir iespēja pašiem izstrādāt ceļu no lauka līdz galdam. Kopā tiek veidots pilns produkta aprites cikls ar iespēju gan samazināt cenas, gan kvalitatīvi nogādāt produktu. Tas ir sabiedrībai ērts formāts."

IziPizi ir četri pakomāti Latvijā (Rīgā, Tukumā, Dundagā un Bauskā) un pieci noliktavas jeb apmaiņu punkti (Valmierā, Taurenē, Ikšķilē un divi Rīgā). Pakomāti ir nodrošināti ar ēdiena glabāšanai piemērotu termorežīmu +6°C grādu režīmā. Savukārt, apmaiņas punktos ir iespējams atstāt sūtījumus pašapkalpošanās noliktavā, kurus kurjers nogādās vajadzīgajā maršrutā. Apmaiņas punktos prece glabājas +6°C un -18°C grādu temperatūrā.