Maiznīca "Liepkalni" sāks ražot bezglutēna produktus

© f64.lv, Aigars Jansons

Uzņēmums SIA Liepkalni, kas plašāk pazīstams ar zīmolu maiznīca Liepkalni, uzsācis bezglutēna produktu ražošanu. Lai nodrošinātu šo produktu atbilstību bezglutēna produktu prasībām, tie tiks ražoti atsevišķā ceptuvē.

Jaunā Liepkalnu maiznīcas bezglutēna produktu līnija veidota, rūpējoties par bezglutēna dzīvesveida piekritējiem un cilvēkiem ar palielinātu pārtikas jutību vai alerģiju. Lai arī sastāva ziņā atšķirīgi, tomēr garšu ziņā šie produkti būs līdzvērtīgi klasiskiem konditorejas gardumiem.

"Uzņēmums šos specializētos produktus ceps pilnīgi atsevišķā ražotnē. Tādējādi tiks izslēgta jebkāda kviešu, auzu, miežu un rudzu daļiņu nokļūšana bezglutēna grupas produktos. Šo nišas gardumu grupu izstrādājām ar augstu atbildības sajūtu pret cilvēkiem ar palielinātu pārtikas jutību," atklāj bezglutēna produktu grupas projekta virzītāja Agne Čākure.

Jauno bezglutēna produktu līniju sākumā veidos 10 produkti - sāļie un saldie cepumi, brauniji, riekstiņi, kā arī keksiņi. Divi no produktiem nesaturēs arī laktozi, rūpējoties par pircējiem, kuriem ir ne tikai glutēna, bet arī laktozes nepanesamība.

Bezglutēna produkti no šodienas pieejami Liepkalnu maiznīcas e - veikalā liepkalni.lv (ar piegādi visā Latvijā), Liepkalnu firmas veikalos, kā arī citos veikalos Latvijā. Produkcija būs pieejama arī veikalos Igaunijā. Bezglutēna produkti, tāpat kā pārējā Liepkalnu produkcija, ir roku darbs!

SIA Liepkalni Latvijā darbojas kopš 1992.gada, ikdienā ražojot pēc senču receptēm gatavotu maizi, kā arī plaša klāsta konditorejas gardumus. No 2018.gada uzņēmums ražošanu uzsācis arī Igaunijā.