Kafija ir lielisks uzmundrinātājs un daudzu rīta rutīnas neatņemama sastāvdaļa, tomēr izrādās, šo dzērienu baudīt tukšā dūšā ir ļoti kaitīgi.
Melna kafija, iedzerta tukšā dūšā, veicina kuņģa skābes izdalīšanos un ja kuņģī barības nav, tad palielinātais kuņģa skābes daudzums sāk saēst kuņģa sieniņas un tas var novest pie kuņģa čūlas un pat gastrīta.
Tā pat arī jāpiezīmē - dzerot kafiju uzreiz pēc pamošanās organismā palielinās „stresa hormona” kortizola daudzums un lai gan nelielās devās šis hormons veicina koncentrēšanās spējas, straujš tā pieaugums organismā var novest pie nelabuma un pat vemšanas.
Vairāki pētnieki pierādījuši – labākais laiks lai dzertu kafiju ir no rīta vienu stundu pēc pamošanās . Melnu kafiju vēlams atšķaidīt ar pienu turklāt, ja nevēlies gaidīt stundu, lai baudītu savu kafiju, tad vismaz dzer to pēc brokastīm.
Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com