VIDEO: Ukraina uzbrukusi vienai no lielākajām Krievijas lidostām [papildināts 12:01]

© Reuters/Scanpix/Leta

Krievijas amatpersonas otrdienas rītā ziņo, ka nakts laikā Ukraina Maskavas virzienā raidījusi vismaz 15 militāros dronus. Uzbrukuma rezultātā aizdegušās dzīvojamās ēkas un apturēti 48 avioreisi, vēsta medijs "Reuters".

Kijiva arvien pastiprina bezpilota lidaparātu uzbrukumus Krievijas enerģētikas, militārajai un transporta infrastruktūrai.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins lietotnē "Telegram" sacīja, ka ap Maskavu notriekti vismaz 15 bezpilota lidaparāti.

Krievijas aģentūra RIA ziņoja, ka gan Domodedovas, gan Žukovas lidostā tika atcelti 30 iekšzemes un starptautiskie lidojumi. Pēcāk tika slēgta visa gaisa satiksme. Domodedovas lidosta ir otrā lielākā lidosta Krievijā.

Tikmēr ziņu aģentūras LETA rīcībā ir informācija, ka masveida ukraiņu uzbrukuma dēļ Krievija bija spiesta slēgt trīs lidostas - Domodedovas, Vnukovas un Žukovas. Līdz ar to kopumā 48 reisu lidmašīnas bijušas spiestas nosēsties citās lidostā.

Tāpat naktī ukraiņu bezpilota lidaparātu uzbrukumos tika nodarīti bojājumi vismaz divām daudzdzīvokļu mājām Maskavas apgabala Ramenskas rajonā, aizdegušies vairāki dzīvokļi, "Telegram" vēstīja Maskavas gubernators Andrejs Vorobjovs.

Ramenskas rajonā gājusi bojā 46 gadus veca sieviete, bet trīs cilvēki tika ievainoti, sacīja Vorobjovs. Saskaņā ar oficiālajiem datiem, Ramenskas rajonā, kas atrodas aptuveni 50 km uz dienvidaustrumiem no Kremļa, dzīvo aptuveni ceturtdaļmiljons cilvēku.

Savukārt Tulas apgabalā, kas atrodas Maskavas apgabala ziemeļos, bezpilota lidaparāta atlūzas uzkrita uz degvielas un enerģijas objekta.

Kā min "Reuters", Krievijas amatpersonas bieži neatklāj visu Ukrainas uzbrukumu nodarīto zaudējumu apmēru. Šobrīd Ukraina izvērsto nakts uzbrukumu vēl nav komentējusi.

Svarīgākais