Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Artūra Duboka drāmas turpinājums - tiesājas ar meitas māti

© F64 Photo Agency

Komponists un grupas «A-Eiropa» dibinātājs Artūrs Duboks pirms 8,5 gadiem šķīrās no meitiņas Mišelas mātes Solvitas Avakjanas jeb Solas, kas ilgus gadus bija ne tikai viņa mīļotā sieviete, bet arī skatuves kolēģe. Sākotnēji, kamēr Sola dzīvoja un strādāja Londonā, abu meitiņa dzīvoja pie tēva, kad mamma atgriezās Latvijā, bērns pārcēlās uz dzīvi pie viņas, taču finansiālu apsvērumu un labākas dzīvesvietas dēļ meitiņa tika atdota tētim. Līdz pat šai dienai Solas un Artūra starpā ir samilzis un neatrisināts konflikts par meitu. Sola cīnās par saskarsmes iespējām ar meitu, bet Artūrs ir citās domās un nedomā piekāpties.

Par meitas audzināšanu strīdas daudzu gadu garumā

Tā kā Sola un Artūrs nespēja vienoties par meitiņas audzināšanu un saskarsmes iespējām, nupat kā abiem bija jāierodas uz tiesu, kurā pāris risina jautājumu par saskarsmes tiesībām ar bērnu. Katram šajā attiecību stāstā ir sava taisnība. Sola ļoti pārdzīvo, ka Artūrs viņai ierobežo tikšanos ar meitu. Viņa allaž intervijās par meitu runā ar lielu sirsnību un siltumu. Savukārt Artūrs norāda un uzstāj, ka Mišelai jādzīvo kopā ar tēti, jo tieši viņš allaž ir līdzās un itin visā bērnu atbalsta jau no dzimšanas. 2016. gada pavasarī intervijā ar brīvdienu žurnālu »Vakara Ziņas« Sola atklāja: «Gribu, lai jūs uzrakstāt, ka visu, ko daru, es daru ne tikai sevis dēļ. Pirmkārt, tas ir manas meitas Mišelas dēļ. Artūram liels, liels paldies, ka viņš meitu ved uz mūzikas skolu un rūpējas par viņu. Ar Artūru mums ir bijušas ļoti lielas domstarpības, bet cenšamies tās risināt. Viņš man palīdz šobrīd tik daudz, ka audzina meitu.»

Tiesu darbi un mamma smagā stāvoklī slimnīcā

Taču brīnumi nav notikuši, un Sola ar Artūru jau vairākus gadus nespēj atrisināt samilzušo problēmu par abu vecāku saskarsmes tiesībām ar meitu, un ar gadiem viss tikai saasinās. Sola ļoti pārdzīvo, ja intervijās Artūrs stāsta, ka viņš ir galvenais Mišelas dzīvē un tikai viens audzina meitu. Pērnā gada nogalē Artūrs Duboks intervijā ar brīvdienu žurnālu »Vakara Ziņas« par attiecībām ar meitiņas māti runāja ļoti izvairīgi, norādot, ka viņam šī tēma ir ļoti sāpīga un lūdza, lai viņa domas paliek aizkadrā un netiek tiražētas publiskajā apritē: «Es ļoti nevēlos par šo tēmu runāt. Sola rūpējas par meitu savu iespēju robežās.»

Sola par šķiršanos no Artūra reiz teikusi: «Dzīvojot kopā ar Artūru, sapratu, ka gribu pamēģināt dzīvot citādāk. Gribējās pašai sasniegt savus mērķus. Visu laiku dzīvoju sava mīļotā vīrieša vadībā. Nenoliegšu, ka sākumā bija grūti, bet es ne mirkli neesmu nožēlojusi, ka izšķīros. Kopš šķiršanās man ir bijuša piecas pārcelšanās no viena Rīgā īrēta dzīvokļa uz citu. Esmu visas problēmas pārvarējusi.

Pa šiem gadiem esmu sapratusi, ka ar mani kopā būs vīrietis, kas palīdzēs man attīstīties un veidot karjeru. Man vajadzīgs blakus cilvēks, kas mani virzīs uz priekšu. Es negribu dzīvot vīrieša paspārnē.»

Artūrs Duboks šobrīd ar desmit gadus veco meitu dzīvo privātmājā Ādažos. Pēc tiesas sēdes ar meitas māti Solu viņš atzīst, ka neko nevēlas komentēt, jo šī situācija ir ļoti sāpīga un nesmuka. Turklāt dziedātājs šobrīd ļoti pārdzīvo ne tikai par tiesu ar meitiņas māti, bet arī par savu mammu, kas smagā stāvoklī ir slimnīcā.