Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: 10 lietas, kas raksturo Artūru Duboku

© Foto no privāta arhīva

19. aprīlī uz īpašu pavasara koncertu, kam dots nosaukums «Tici sapnim» un kas notiks naktsklubā «Studio 69», aicina dziedātājs un dziesmu autors Artūrs Duboks un pavadošā grupa. Koncertā būs iespēja dzirdēt gan populārākās grupas «A-Europa» dziesmas, gan arī jaunas kompozīcijas. «Koncertam ir ļoti iedvesmojošs nosaukums «Tici sapnim», kā saucas arī viens no grupas albumiem. Aicinām visus kopā pasapņot un gaidīt savu sapņu piepildīšanos!» saka dziedātājs, kas par godu šim notikumam savu talanta cienītāju vērtējumam nodos jaunās dziesmas «Kad tevis nav» videoklipu.

Grupas «A-Eiropa» mūzika

2000. gadu sākumā burtiski no visurienes - no garām braucošas automašīnas, kafejnīcas, TV, radio stacijas - skanēja «A-Eiropas» mūzika. Kāds teiks - «laiks bija tāds», kāds skaidros to ar viegli saprotamiem tekstiem, dziesmu melodiskumu, bet varbūt tajā laikā īpaši arī nebija, ko klausīties. Un joprojām no plašā piedāvājumu klāsta izceļas šīs grupas mūzika, kas joprojām ir mans iedvesmas avots.

Kafija

Bez kafijas savu dzīvi nevaru iedomāties. Mīlu kafiju, un kafija mīl mani. Agrāk, šķiet, to lietoju ūdens vietā. Dzēru pa piecām krūzēm dienā. Tagad pārsvarā dzeru tikai no rīta «king size» krūzi, un diena ir izdevusies. Tai jābūt ne pārāk grauzdētai, maigi rūgtai, mazliet, mazliet ar skābumiņa noti un ar vieglu šokolādes pēcgaršu.

Vīriešu rotaļlietas

Visi zelta lanckari, ķēdes un aproces ir tālajā pagātnē, tie vairs mani nesaista. Bet pulkstenim gan saku «jā», un lai tas neuzkrītoši rēgojas no piedurknes. Tam jābūt ne pārāk dārgam, lai nav jāņem kredīts tā iegādei, bet lai nav gluži arī no lētā gala. Tāds, kādu es varu atļauties. Protams, priekšroka mehāniskajiem pulksteņiem. Ir doma sākt kolekcionēt pulksteņus.

Darbs

Man ir palaimējies, jo mans sapnis ir kļuvis par manu darbu. Tāds darbs nes prieku, uz to nevajag mosties ar grūtībām un ar nepatiku doties uz to. Mans darbs ir gan atpūta, gan iztikas avots. Protams, liekuļošu, ja teikšu, ka manā darbā viss ir vienkārši un es tajā nekad nenogurstu, bet tas ir tā vērts. Es mīlu savu darbu!

Ceļojumi

Priekšroku dodu eksotiskajām vietām un Latgalei. Plānojot vietu, uz kuru doties ceļojumā, labprātāk izvēlos siltas, saulainas un ar palmām nosētas zemes. Laikam jau tāpēc, ka pelēko gadalaiku mums te pašiem uz vietas netrūkst. Esmu bijis Goa, Indijā, Maljorkas salā, protams, Turcijā. Vienu brīdi ar «A-Eiropu» Turcijā pavadījām gandrīz pusgadu. Nācies pabūt arī Afganistānā. Bet arī šeit, Latvijā, ir daudz skaistu vietu. Man tāda ir Latgale, bet tikai saulainā vasaras laikā.

Profesionālās rotaļlietas

Tādas man arī ir, un tās ir ļoti noderīgas profesionālajā darbā. Bet tās ir kā rotaļlietas, uz kurām paskatoties es papriecājos, pačubinu, pagrozu tās rokās un pafantazēju, kā ar tām darbošos. Priecājos, pētot tās internetā, tad gaidu, kad tās atsūtīs man pa pastu. Tie ir fotoaparāti, audiokartes, videokartes, drons, sintezatori, objektīvi kamerām, kameru monitori un citas lietas.

Ēdiens

Mani var iepriecināt kartupeļu pankūkas un izstrādājumi, kuru galvenā sastāvdaļa ir biezpiens. Līderpozīcijā, protams, ierindojas biezpienmaizīte, tad biezpiena torte un tālāk jau visas iedomājamās un neiedomājamās izvirtības ar biezpienu: biezpiena plācenīši, biezpiena virtuļbumbiņas, pīrādziņi ar biezpienu. Noteikti gribu pieminēt mammas gatavoto «Napoleonu», kas ir garšīgākais, kādu esmu baudījis. Žēl, ka to visu nevar lietot ikdienā un lielos daudzumos.

Kino

Filmas skatos daudz, un katru vakaru pirms gulētiešanas ir jānoskatās kāda filma. Svarīgs nav ne žanrs, ne konkrēti režisori vai aktieri, ne valsts, kurā filma tapusi, jo man svarīgākais ir - aizķer filma vai ne. Būtisks ir sižets un aktieru spēle. Cenšos atrast, ko interesantu Dienvidkorejas, Ķīnas un Japānas kinoražotāju piedāvājumos. Krievijas kino pēc ilgāka pārtraukuma kļūst interesants.

Automašīna

Laikam tāpat kā jebkuram vīrietim, man patīk automašīnas. Neesmu automašīnas vergs, kas dienām ilgi mazgā un spodrina savu auto līdz nemaņai; man automašīna primāri ir pārvietošanās līdzeklis.

Priekšroku dodu brutālām dizaina formām: pirms kāda laika tas bija «Hummer», tagad pārvietojos ar «BMW X6», bet jūtu, ka ar laiku intereses mainīsies, jo pasaule iet uz ekonomiskām un zaļām lietām. Pilnīgi elektriskam auto Latvija vēl nav gatava, tā ka var būt kāds hibrīds.

Ūdens

Ūdenim ir svarīga vieta manā dzīvē, un ar to domāju - ezerus, upes, jūras un okeānus. Kad bērnībā sapņoju par savu māju, nezināju, kāda tā būs, toties zināju, ka tā būs pie ezera. Ja braucu atpūsties ceļojumā, tur jābūt jūrai vai okeānam. Ja tā ir atpūta Latvijā, tad tikai pie jūras, ezera vai upes. Bērnībā ņēmos pa ūdeni kā «akvamens», stundām ilgi, kamēr lūpas bija zilas un acis sarkanas. Pirmais bija cilvēks - amfībija, tad es, un tikai pēc tam «akvamens». Man ļoti patīk ūdens: tas ir skaists, varens un nomierina...

Ģimene

Ģimene ir tas, kas būs ar tevi līdz galam, vismaz es tā ceru. Ja centīšos sīkāk izklāstīt savas domas par manu ģimeni, tad kāds varbūt nesapratīs, tāpēc tikai pateikšu, ka man tā ir liela, svarīga un es mīlu savējos.