Četrgadnieks muzejā sadauza bronzas laikmeta artefaktu

© pixabay.com

Izraēlā kāds četrus gadus vecs apmeklētājs nejauši sadauzījis bronzas laikmeta artefaktu. Vēsturisko krūku plānots restaurēt.

4 gadus vecs zēns nejauši sadauzījis senu krūku "Gehtas" arheoloģijas muzejā Haifas pilsētā (Izraēla). Artefaktu sola restaurēt.

Krūku, kas datēta ap 2200. līdz 1500. gadu pirms mūsu ēras, muzeja darbinieki novietoja netālu no ieejas telpās, neaizsargājot ar barjerām, ziņoja CNN.

Šāda prakse ir plaši izplatīta muzejā, kuras vadība uzskata, ka objektu prezentēšana bez aizsargstikliem padara tos pieejamākus sabiedrībai. "Muzejs ir pārliecināts, ka arheoloģisko atradumu aplūkot bez šķēršļiem ir īpašs šarms." ​​

Četrus gadus vecā zēna tēvs raidorganizācijai BBC pastāstīja, ka "Gehtas" apmeklējuma dienā viņa dēls mēģinājis ieskatīties iekšā krūkai, tāpēc to nedaudz pašķiebis. Šī iemesla dēļ artefakts sasvārstījās, nokrita un saplīsa.

Vīrietis atzina, ka bijis šokēts par notikušo un sākumā neticējis, ka par to atbildīgs ir viņa dēls. Muzeja vadītājs Inbals Rivlins komentārā vietējai raidorganizācijai "Ynet" sacīja, ka zēns un viņa māte jau ir uzaicināti uz muzeju privātā ekskursijā. "Muzejs nav mauzolejs, bet gan dzīves vieta, atvērta, pieejama ģimenēm. Aicinām vecākus nebaidīties. Tādas lietas notiek. RRestaurēsim krūku un noliksim atpakaļ savā vietā."

Iestāde ziņoja, ka jau ir sazinājusies ar restauratoru, kurš ar fotogrāfijas palīdzību varēs atjaunot artefakta iepriekšējo izskatu. Neskatoties uz neveiksmīgo atgadījumu, muzeja vadība plāno turpināt tradīciju un izstādīt dažus muzeja eksponātus bez aizsargstikliem.

Pasaulē

Krievijā ir reģistrēts zemākais dzimstības līmenis kopš 1999. gada, kad valsts saskārās ar smagas ekonomiskās krīzes, kas pazīstama kā 98. gada defolts, sekām. "Reuters" ziņo par to, atsaucoties uz Federālā valsts statistikas dienesta (Rosstat) datiem.

Svarīgākais