Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Skandalozā repere Viņa gatavo jaunu pārsteigumu

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Viņa jeb īstajā vārdā Zelma Jēgere ir viena no retajām meitenēm, kas darbojas Latvijas hiphopa mūzikas žanrā un šobrīd saviem talanta cienītājiem gatavo jaunu pārsteigumu. Savulaik Viņa radio «Pieci.lv» raidījumā «Pilnīgs vakars», piedaloties repa divcīņā pret hiphopa mākslinieku Edavārdi, šokēja klausītājus ar lamu vārdiem, kas kabatā nebija jāmeklē. Meitene uzvarēja duelī. Toreiz Zelmas un citu reperu pielietotās necenzētās leksikas dēļ, kas izskanēja ēterā vairākos raidījumos, tika atstādināti tā brīža «Pieci.lv» direktors Kārlis Dagilis un raidījuma «Pilnīgs vakars» rubrikas «Pieliec punktu» vadītājs Mārtiņš Pavasaris.

«Mans sākums mūzikā meklējams jau agrā bērnībā. Daudz ko esmu rakstījusi un improvizējusi. Man šķiet, ka tāds liels augšupsolis bija radio «Pieci.lv» repu divcīņas, kas izvērtās diezgan lielā skandālā. Kopš tā laika daudzi cilvēki pievienojās fanu grupai. Mēs bijām vairāki vainīgie, kas piedalījās šajās repu divcīņās. Domāju, ka lielākais šoks cilvēkiem bija par to, ka meitene lieto lamu vārdus. Ja godīgi, es pēc tā visa nejutu negācijas. Viss vienkārši apklusa. Es varēju turpināt darboties ar mūziku un koncertēt.

Šobrīd rakstu albumu, kas, cerams, iznāks jau jūlijā. Manā dzīvē viss ir par un ap mūziku. Paralēli neko citu nedaru. Ikdienā lielākoties dzīvoju savā dzimtajā vietā - mežā, kas atrodas Beverīnas novadā, un rakstu dziesmas. Kaut arī reps daudziem asociējas ar pilsētvidi, man ir vieglāk būt pie dabas un klusumā. Nav blakuslietu, kas novērš uzmanību. Varu pievērsties daudz vairāk un nopietnāk dziesmu rakstīšanai. Izvēle dzīvot mežā balstās uz manas mammas pleciem, kas pati šobrīd studē Rēzeknē. Mēs esam liela ģimene, kas dzīvo lielā mājā. Nemitīgi viss mainās. Vienu brīdi mūsmājās dzīvo viens brālis, bet citu brīdi jau otrs brālis. Mežā ir daudz ko darīt. Apkārt ir koki, pļavas, pa vidu mājas un vēl siltumnīcas. Ar ģimeni savā īpašumā uzcēlām koncerta vietu, kas ierīkota lielajā stikla siltumnīcā, kur ir gan skatuve, gan bārs. Te notiek pasākumi un kāzas. Mūsu meža mājas ir kā mazs kultūras centrs. Vasarā mani mīļākie vakari, kad siltumnīcā notiek pasākumi, kuras ugunskurs un draugi no pilsētas ir atbraukuši uz koncertiem. Visi satiekas pie mums, un ir ļoti jauka atmosfēra. Cenšos pēc iespējas mazāk braukt uz lielpilsētu. Ja man ir kādas lietas darāmas, tad mēģinu visu sakārtot vienā vai divās dienās,» par hiphopa mākslai netipisko dzīvesveidu stāsta jauniete.