Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Seksuālos noziegumos vainotais priesteris Zeiļa cīnās ar vēzi

© F64

Aizdomās par cilvēku tirdzniecību un seksuālo vardarbību turētais bijušais Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa pēc atbrīvošanas turpina periodiski veikt sakramentus, kā arī pieņemt grēksūdzes un dzīvo klosterī, kas šokē sabiedrību un liek uzdot jautājumu, cik tas ir ētiski un morāli pareizi.

Veselības problēmu dēļ pārceļas uz klosteri

Sazinājāmies ar Viļānu Sv. Erceņģeļa Miķeļa katoļu baznīcas prāvestu Rinaldu Stankēviču, lai uzzinātu iemeslu, kādēļ Pāvels Zeiļa, kurš tiek turēts aizdomās smagos noziegumos, joprojām mitinās Viļānu klosterī: «Pāvelam nebūt nav labs veselības stāvoklis. Viņš pagājušo un aizpagājušo nedēļu bija Rīgas slimnīcā. Veselības stāvokļa dēļ viņš ir arī pārcēlies uz Viļānu klosteri, kur šobrīd dzīvo. Viņa veselības stāvoklis kā kuro brīdi: dažrez labāks, citreiz sliktāks. Kad Pāvels var, tad kopā ar citiem priesteriem piedalās dievkalpojumos. Viņam ir onkoloģiska saslimšana, kas saasinājās pēc pērnā gada notikumiem. Pāvelam apmēram pirms 12 gadiem tika veikta viena onkoloģiskā operācija. Pēc tam slimība saasinājās atkal, un viņam Rīgā tika veiktas divas onkoloģiskās operācijas. Veselības jau vairs nebūs, jo onkoloģija palēnām cilvēku saēd aizvien vairāk un vairāk.

Tiesa joprojām izskata Pāvela lietu. Mēs paļaujamies uz to, ka tiesa ir godīga. Ceram, ka tiesas spriedums, kuru gaidām, būs pareizs.»

Izmeklēšana turpinās

Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa tiek turēts aizdomās par cilvēku tirdzniecību un kāda vīrieša ar garīgajiem traucējumiem seksuālu izmantošanu. 2018. gada augustā tika aizturētas trīs personas par seksuālu vardarbību. Zeiļa, kas apcietinājumā atradās no augusta beigām, rudenī tika atbrīvots pret 5000 eiro lielu drošības naudu. Garīgās konfesijas pārstāvim, kurš ir dzimis 1945. gadā un šobrīd ir pensijā, iepriekš ir inkriminēta vairāk nekā viena noziedzīga darbība.

Kā sarunā ar »Vakara Ziņām« apstiprina Valsts policijas pārstāve, izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv