«Kāpēc man neizdodas atrast savu otro pusīti?»; «Kā pazīt liktenīgo vīrieti?»; «Es esmu foršāka par savām precētajām draudzenēm, bet kāpēc man nav attiecību?»; «Kāpēc visi vīrieši, ko satieku, ir vienādi kaitinoši?». Tie ir tikai daži no sievišķīgajiem, bet vienlaikus ikvienam kādā dzīves posmā aktuālajiem jautājumiem, kas pēdējā laikā iekrituši «Praktiskās Astroloģijas» e-pastā. «Nav brīnums, jo zvaigžņotajās debesīs attiecību tēma šobrīd ir aktuāla,» saka uzrunātie astrologi.
Nereti klienti astrologam jautā – kura ir mana laimīgā valsts vai pilsēta, kurā man dzīvot, kur jutīšos vislabāk, spēšu izveidot karjeru vai biznesu, sakārtot privāto dzīvi? Te uzreiz jāatbild, ka vienas vienīgās laimīgās zemes nav. Bet pilnīgi iespējams, ka tā ir kāda vieta tepat Latvijā vai Rīgā.
Svētku nekad nevar būt par daudz, un mūsu plašajā tradīciju klāstā savu vietu ieņēmusi Valentīndiena, ko daži ironiski dēvē par plastmasas sirsniņu svētkiem, bet tomēr cer, ka šajā dienā kopā ar mīļoto cilvēku tiks sarīkots sirsnīgs pasākums.
Ja vienam kaut kā ir par daudz, bet otram pietrūkst, tad kopā iespējams līdzsvarot un kompensēt trūkstošo. Dažkārt nesaprotam, kas otrā tik ļoti pievelk, kāpēc ar to vai citu cilvēku kopā būt ir tik labi un mierīgi. Cilvēku individuālajos horoskopos ir dažādu stihiju ietekme, kas nosaka temperamentu, reakcijas, komunikācijas manieri.
Šā gada septembrī beigsies vesela ēra kosmosa izpētē – sadegot Saturna atmosfērā, savu darbību beigs kosmiskā zonde «Cassini», kas startēja tālajā 1997. gadā un ir savākusi ļoti daudz informācijas par Saturnu, tā pavadoņiem un gredzeniem. Ļoti iespējams, ka cilvēce pavirzīsies krietnu soli uz priekšu Mēness izpētē, jo mūsu planētas dabisko pavadoni plāno apciemot gan Ķīnas valsts kosmosa izpētes aģentūras, gan divu privāto kompāniju misijas. Bet abi šāgada Saules aptumsumi Latvijā diemžēl nebūs novērojami.
Mēs esam dažādi – viens izceļas ar neizsīkstošu enerģiju, otrs ar praktiskumu un apbrīnojamu prasmi rēķināt, trešais ar lieliskām komunikācijas spējām, ceturtais ar jūtīgumu un spējām uztvert citu cilvēku domas un noskaņojumu. Lielā mērā šīs spējas atkarīgas no astroloģiskajā kartē dominējošām stihijām – kam Uguns, kam Zeme, kam Gaiss, kam Ūdens.
Ar ciparu palīdzību vēl pirms kāzām varam palūkoties, kāda ģimenes dzīve gaidāma. Pēc jau izvēlētā kāzu datuma var aprēķināt Kāzu skaitli. Bet ja datums vēl nav noteikts, tad atliek izvēlēties skaitli, kurš visvairāk atbilst priekšstatam par ideālām laulāto attiecībām, un attiecīgi tad arī rīkot kāzas.
Visa gada garumā «Praktiskā Astroloģija» sekojusi līdzi dažādām sabiedriskām un politiskām aktualitātēm. Piedāvājam atskatu aizejošā gada svarīgākajos notikumos un personību stāstos – gan tajos, kas iekļuva mūsu žurnāla slejās, gan tajos, kas palika ārpus, bet tomēr ir nozīmīgi.
Kas mūs gaida jaunajā gadā? Latvijas astroloģijas autoritātes «Praktiskajai Astroloģijai» sniedz savu skatījumu uz 2017. gada tendencēm pasaulē, Latvijā un sabiedrībā. Viegli nebūs, bet – kā teica Rainis: «Pastāvēs, kas pārvērtīsies.»
Janvāra sākums joprojām paredzams trauksmains un nemierīgs, jo savas aktivitātes izrādīs retrogrādais Merkurs, radot pārpratumus un piņķerēšanos. Pēc tam kļūs nedaudz mierīgāk. Bet mēneša beigās varam sarīkot sev vēl vienus gadumijas svētkus, jo 29. janvārī pēc austrumnieku tradīcijām Ugunīgo Pērtiķi nomainīs tikpat Ugunīgais Gailis, kurš ir mazliet prognozējamāks.
No 19. decembra plkst. 12:56 līdz 8. janvārim plkst. 11:42 gaidāms Dižčika laiks. Biznesu, publiskās runas, visa veida komunikāciju, tirdzniecību un transportu ietekmējošā planēta Merkurs uzsāk retrogrādo jeb ačgārno kustību. Šādas debesu cilpas iespaidā saskarsimies ar nepārdomātiem vai netālredzīgiem lēmumiem un darbību. Ziemassvētki Dižčika laikā ietekmēs arī svētku norisi un to, cik patiesi noderīgas būs saņemtās dāvanas. Daudzi pirkumi būs patiesi bezjēdzīgi, vēsta astrologi.lv veidotājs Kristaps Baņķis.
Cilvēks ir emocionāla būtne. Un ir situācijas, kad negatīvas emocijas tik ļoti izsit no līdzsvara, ka ar saviem spēkiem ar tām tikt galā ir grūti. Nereti ilgstošs psihoemocionāls stāvoklis nes līdzi slimību. Ir dažādi veidi, kā sev palīdzēt atbrīvoties, mainīt savu iesīkstējušo rīcības un pasaules uztveres modeli. Viens no tiem ir Baha ziedu terapija: tās pamatā ir dabas spēks, kas mīt 38 savvaļas augos – to spējā nostabilizēt emocijas un uzlabot veselību.
Katram cilvēkam ir vārds un uzvārds. Daudziem tiek doti arī mīļvārdiņi vai iesaukas. Dažkārt kādu cilvēku apkārtējie uzrunā pārsvarā tikai uzvārdā. Kāpēc bērnu dēvējam mīļvārdiņā, nevis dzimšanas apliecībā ierakstītajā vārdā? Kālab citam piemērotāks šķiet paša, nevis vecāku izvēlētais vārds?
Šī gada pēdējais mēnesis ir klāt. Adventes vainagos deg svecītes, ielās un skatlogos valda svētku noskaņas, bet mēneša pirmajā pusē darba pilnas rokas. Svarīgās lietas jāpaspēj sakārtot līdz 19. decembrim, kad atkal klāt būs retrogrādā Merkura periods, kurā nav vēlams uzsākt svarīgus ilgtermiņa darbus, risināt darījumu sarunas, parakstīt līgumus un iegādāties tehniskas ierīces, – mēneša otrā puse un svētku laiks lai paliek pašiem.
Uzaicinājāt mīļoto vakariņās un nu zīlējat, ar ko viņu palutināt? Par laimi, palīdzēt var horoskops. Tāpat kā rakstura īpašības, arī garšas īpatnības ietekmē zvaigznes, apgalvo astrologi. Turklāt cilvēka kulinārā gaume spēj atklāt viņa slēptākās vēlmes un īpašības. Ne velti saka, ka ceļš uz mīļotā cilvēka sirdi iet caur vēderu. Pasaki man, ko tu ēd, un es pateikšu, kas tu esi!