Lieldienu laikā katrs cenšas palepoties ar krāšņi krāsotajām olām. Arī Linda Mūrniece gribējusi tikt pie kaut kā pavisam ekskluzīva un "krāsai" iztērējusi 9 eiro.
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība? Stāsta eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Liene Graudiņa.
Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks svētdien savā Lieldienu vēstījumā aicināja panākt pamieru Gazas joslā un veikt visu karagūstekņu apmaiņu starp Krieviju un Ukrainu.
Lieldienas — kopā ar visām tās dekoratīvajām olām, gardajām brokastīm un jautrajiem groziņiem — lec pa zaķu taku ātrāk nekā leģendārais ātrais zaķis ar olām.
Tiek lēsts, ka kopumā 95 pasaules valstīs tiek svinētas Lieldienas. Cik dažādu kultūru un nāciju, tik dažādas var būt arī šo svētku tradīcijas. Uzzinam, kāds paražas piekopj citās valstīs dzīvojošie Lieldienās!
Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,
Kāda ir Lieldienu nozīme un no kurienes cēlies nosaukums? Lieldienās ir kas vairāk par šokolādes olām, jo Lieldienu svētdiena ir viens no svinīgākajiem notikumiem kristiešu vidū visā pasaulē, thesun.co.uk.
Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes.
Vai atminies, kad vecmāmiņa strikti piekodināja, ka Lieldienās ir jāapēd pāra skaits olu, jo, apēdot nepāra olu skaitu, pēkšņi var piemeklēt kāda neveiksme.
Lieldienas ir klāt un kā jau katros svētkos, pilsētas, tostarp Rīga, parūpējas par vizuālo svētku noformējumu ielās. Tiesa, iedzīvotājiem "acīs iekritis" kāds dekors Vecrīgā. Citi to peļ, citi neredz vaimanāšanai iemeslu.
Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu. Elita kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.