Kara izpētes institūta (ISW) analītiķu aprēķini liecina, ka Krievijas armija tuvāko nedēļu laikā apturēs ofensīvu, kas ļaus Ukrainas aizstāvjiem sākt pretuzbrukumus, vēsta pravda.com.ua.
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Krievijas Ukrainas karā 24. jūnijā. Ukraina jau četrus mēnešus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
Par spīti Kijivas protestiem, Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāji ceturtdien apstiprinājuši, ka 2023.gada izrāde Krievijas iebrukuma dēļ nevarēs notikt Ukrainā.
Krievijas opozicionārs Mihails Hodorkovskis savā Telegram kanālā runājis par vairākiem iespējamiem notikumu attīstības scenārijiem pēc prezidenta Vladimira Putina aiziešanas no varas grožiem.
Saules ritējums jau gadu simtiem ir bijis lielā cieņā ne tikai latviešiem, bet daudzām tuvējā reģiona valstīm – no saules siltuma atkarīgas ražas un pārticība. Tāpēc saulgriežu godināšana ir labi pazīstama tradīcija arī ukraiņiem, krieviem un baltkrieviem, vēsta TV3 Ziņas.
Latvietis Gundars Kalve karo Ukrainā un palīdz aizsargāt valsti no okupantiem. Viņš drīzumā dosies atpakaļ uz mājām, jo Kalves saimniecībā sācies ražas novākšanas laiks. Savukārt Juris Ulmanis Ukrainas brīvprātīgajiem pievienosies jau drīzumā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".
Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien pieņēma rezolūciju, ar kuru aicina Eiropas Savienības (ES) līderus nekavējoties piešķirt Ukrainai un Moldovai ES kandidātvalsts statusu, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.
BBC intervējis vairākus cilvēkus no Mariupoles, kuri izcietuši spīdzināšanu no krievu kareivjiem. Viens no tādiem ir 48 gadus vecais Maksims, vēstīts Hugo Bačega materiālā "The Russians said beatings were my re-education", BBC.
Pazīstamais astrologs Dmitrijs Uranus izteicās, kādā gadījumā Ukraina var uzvarēt karā ar Krieviju. Bet viņš arī brīdināja par briesmām, kas var skart valsti, raksta unian.net.
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Krievijas Ukrainas karā 23. jūnijā. Ukraina jau četrus mēnešus varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
Krievija varētu izmantot provokācijas saistībā ar Kaļiņingradas apgabala tranzīta ierobežojumiem, tomēr Lietuva un sabiedrotie NATO seko līdzi situācijas attīstībai reģionā un ir gatavi reaģēt, trešdien paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis dienu pirms Eiropadomes sarunājies ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), pateicoties par Latvijas atbalstu piešķirt Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusu Ukrainai.
Krievija, pēc visa spriežot, gatavojas tam, lai mēģinātu pārsviests uz Donbasu lielu skaitu rezerves apakšvienību, teikts jaunākajā Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkinformācijas apkopojumā.
ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlends otrdien Ukrainas apmeklējuma laikā paziņoja, ka tiks izveidota grupa Krievijas kara noziegumu Ukrainā izmeklēšanai, kuru vadīs par "nacistu mednieku" iesauktais Eli Rozenbaums.
Krievijas pilna apjoma iebrukumā Ukrainā ir sagrauti 20-30% Ukrainas infrastruktūras, paziņoja Ukrainas infrastruktūras ministrs Oleksandrs Kubrakovs intervijā Francijas laikrakstam "Le Monde".
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien atkārtoti aicinājis Eiropas Savienību (ES), cik ātri vien iespējams, vērst pret Krieviju septīto sankciju paketi.
Lietuva 18. jūnijā ieviesa dzelzceļa tranzīta ierobežojumus uz Kaļiņingradas apgabalu Krievijas precēm, kuras iekļautas ES ceturtajā sankciju paketē. Šis lēmums Krievijā izraisījis sašutuma un neslēptu draudu vētru. Cik nopietna ir situācija?
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Krievijas Ukrainas karā 22. jūnijā. Ukraina jau ceturto mēnesi varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.