Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Kremlis atkal draud: III pasaules kara gadījumā Krievija pirmo bombardēšot Londonu

© Pixabay.com

Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvs līdzstrādnieks brīdinājis, ka Londona būs pirmā pilsēta, ko Krievija bombardēs III pasaules kara gadījumā, atsaucoties uz "Sky News", vēsta pravda.com.ua.

Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts ģenerālis Andrejs Guruļevs sacīja, ka Lielbritānijas galvaspilsēta būs pirmā, kas cietīs, ja Kaļiņingradas blokāde novedīs pie kara.

"Mēs iznīcināsim visus ienaidnieka satelītus jau pirmās gaisa operācijas laikā. Otrkārt, mēs vājināsim visu viņu pretraķešu aizsardzības sistēmu," turpināja Guruļevs.

Pēc viņa teiktā,

Krievija uzbrukumu nesāks ar Varšavas, Parīzes vai Berlīnes bombardēšanu. Londona būšot pirmā, kas cietīs.

Saskaņā ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas galvenās izlūkošanas nodaļas datiem, Guruļevs ir kara noziedznieks, kurš 2014.-2015.gadā bija tieši iesaistīts noziedzīgās darbībās Ukrainas teritorijā.

Atgādinām, ka Lietuva sākot ar 18. jūniju sāka piemērot tranzīta ierobežojumus strap Krieviju un Kaļiņingradu tām precēm, uz kurām attiecas ES sankcijas. Krievijas Ārlietu ministrija Lietuvas rīcību nodēvēja par "atklāti naidīgu" provokāciju un starptautisko juridisko saistību pārkāpumu.

Savukārt Lietuvas Ārlietu ministrija izsauca Krievijas pagaidu lietvedi Sergeju Rjabokoņu un paskaidroja viņam, kāpēc tiek veikti šādu ierobežojumi

Eiropas Savienība paziņoja, ka pārbaudīs juridiskos aspektus Eiropas Komisijas instrukcijās par sankcijām, saskaņā ar kurām Lietuva ierobežoja atsevišķu preču tranzītu no savas teritorijas uz Krievijas Kaļiņingradas apgabalu.