Latvijā ir iestājies rudens, tāpēc daudzi izvēlas pagarināt vasaru, dodoties uz kādu siltāku zemi. Ļoti iecienīta ir Turcija. Arī fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs nesen tur viesojās un vietnē "Facebook" dalās ar spilgtākajiem brauciena iespaidiem.
Viņš atpūtās viesnīcā, kur bija izvēlēts "viss iekļauts" koncepts. Un tas nozīmē - gastronomiskas izvirtības.
Katru dienu vakariņās bija kaut kāda tematika. Viens no vakariem tika veltīts suši baudīšanai. Tas izvērtās pavisam komisks.
"Lielais galds, vismaz 6 m garumā, bija pilns saklāts ar paplātēm. Cepuri nost, cik skaisti galds bija saklāts. Turki māk skaisti pasniegt. Visi rolli bija krāsainie un vizuāli izskatījās nereāli skaisti un garšīgi!
Līdz vakariņu sākumam vēl 10 minūtes. Bet foajē jau stāv uzbudinātais pūlis. Skaļi smejas, runā un gaida ekskluzīvus suši. Par šo piedāvājumu bija paziņots iepriekš.
Mēs ar draudzeni un bērniem tieši gājām no baseina un plānojām vēl aiziet uz numuriņu pārģērbties. Bet pēkšņi kļuvām par lieciniekiem drausmīgam skatam:
durvis atveras un daži simti cilvēku, kā zombiji, ar bļaušanu ieskrēja restorānā.
Sākumā sprints uz vienu pusi pēc tukša šķīvja un pēc tam sprints līdz galdam ar suši. Nezinu, ar ko var salīdzināt šo skatu, bet tiešām, kā no šausmu filmām. It kā tur galds nevis ar suši, bet ar zelta monētām. Viņi burtiski kāvās un lamājās par iespēju tikt pie tā galda.
Turku personāls pats bija šokā un filmēja ar telefoniem šo visu. Tūristi kā dusmīgs iršu spiets uzbruka galdam. Man bija ļoti labs garastāvoklis, un es izdarīju kaut ko, ko nevajadzēja. Tas bija stulbi un riskanti.
Es ātri pienācu tuvāk tam galdam un cilvēku baram un, cik bija spēka, nokliedzu - "Это последние! На всех не хватит! (Tie ir pēdējie! Visiem nepietiks)...
Daži, kam izdevās tikt pavisam tuvu galdam, uzreiz pārstāja pildīt savus šķīvjus un pa taisno no galda ņēma paplātes un, turot virs galvas, mēģināja izlīst no pūļa. Trokšņu līmenis bija maksimālais un sastāvēja galvenokārt no pazīstamiem krievu lamuvārdiem. Mēs ar bērniem ātri aizgājām prom.
Pēc 40 minūtēm atnācām atpakaļ, un ažiotāža jau beigusies. 3 turki mazgāja grīdu apkārt suši galdam, un citi viesmīļi mainīja paplātes pret pilnām. Mēs arī pienācām. Sākam pētīt piedāvājumu. Ļoti skaisti izskatās viss. Bet... suši bija ar gurķiem, ar avokado, ar burkāniem. No zivju produktiem bija tikai suši ar krabju nūjiņām... Izrādās, ka arī no sākuma tur bija tikai veģetārie "suši"...
Vēlāk parunāju ar diviem čaļiem, un viņi biji pilnīgā sajūsmā! Ļoti patika vakariņas! Man arī patika. Vismaz jautri," stāsta A. Sokolovs.
Cilvēki komentāros uzjautrinās par šo stāstu un norāda, ka tā mēdz uzvesties ne tikai vienas tautības cilvēki... Daļa dalījās pieredzē, ka nevar izprast cilvēku vēlmi pārkraut šķīvi, labi zinot, ka tāpat visu neapēdīs.