Austrālijas amatpersonas "uzmet" karali Čārlzu III

© depositphotos.com

75 gadus vecais monarhs 18. oktobrī kopā ar sievu ieradās Austrālijā. Viņi plāno Austrālijā aizvadīt deviņas dienas. Kā vēsta mediji, karalis Čārlzs III nav ļoti gaidīts šajā valstī, raksta "The Sun".

Savu vizīti monarhi uzsāka ar ierašano Sidnejā, bet jau pirmdien dosies uz Austrālijas galvaspilsētu Kanberu, lai tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām.

Uz banketu, kas tiks rīkots Kanberā, karalis Čārlzs III nosūtīja ielūgumus valsts augstākajām amatpersonām, visiem štatu vadītājiem jeb ministriem.

Interesanti, ka neviens no sešu štatu ministriem nav atsaucies uz ielūgumu jeb neviens neplāno ierasties uz smalko banketu, lai satiktu karali un viņa sievu.

Eksperts Bevs Makarturs min, ka šādā neatsaucība no viņu puses ir kā "pļauka sejā" karaliskajai ģimenei. "Visi premjerministri un ministri ir zvērējuši uzticību mūsu monarham Čārlzam III, un tas ir milzīgs apvainojums, ka viņi tagad spļauj viņa draudzīgi izstieptajā rokā."

“Šī ir vēsturiska iespēja apvienot Austrāliju, koncentrēties uz labdarību un atbalstu kopienām. Tomēr mūsu nenobriedušie politiķi nepārprotami izvēlas spēlēt politiku," vīlies savas valsts amatpersonās ir Bevs. Kā noskaidrots, teju visi štatu ministri atteikušies ierasties uz svinīgo banketu, jo ir aizņemti vai viņiem jābūt citviet.

Lai arī štatu ministri neplāno ierasties uz Čārlza III pasākumu, to apmeklēt grasās kopienu līderi, politiķi, talantīgi mākslinieki, sportisti.

Slavenības

77 gadus vecais britu dziedātājs, pianists un komponists Eltons Džons, par kuru nesen BFI Londonas filmu festivālā pirmo reizi tika demonstrēta dokumentālā filma "Eltons Džons: Nekad nav par vēlu", atzina, ka viņam ir bail no nāves.