Kļūst zināms par vēl vienu vēža gadījumu britu karaliskajā ģimenē

© Depositphotos

2022. gada 8. septembrī mūžībā aizgāja Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Nāves brīdī Lielbritānijas karalienei bija 96 gadi. Viņas Majestātes nāves oficiālais iemesls bija vecums.

Kā tagad kļuvis zināms, karaliene cieta no smagas slimības - kaulu vēža. Viņai šī slimība tika diagnosticēta apmēram gadu pirms viņas nāves. Par to savos memuāros raksta bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

“Ārsti bija noraizējušies, ka viņas stāvoklis jebkurā brīdī var strauji pasliktināties. Viņa šķita bāla un saliecās arvien vairāk. Viņai bija tumši zilumi uz rokām un plaukstas locītavām, iespējams, no sistēmām vai injekcijām,” rakstīja bijušais ierēdnis.

Patiešām, neilgi pirms savas nāves Elizabete II publiskos pasākumos mēģināja valkāt cimdus. Dažkārt viņas zilo roku fotogrāfijas kļuva publiski zināmas, izraisot šausmas.

Pēc karalienes aiziešanas mūžībā klīda arī baumas, ka viņa slimo ar retu kaulu smadzeņu vēža formu. Taču šāda informācija netika apstiprināta.

Kā zināms, šogad karaliskā ģimene piedzīvoja vairākus triecienus saistībā ar šo slimību - vēzis tika atklāts Elizabetes II dēlam Čārlzam III un viņa vedeklai Keitai Midltonei.