Mammas "uzklūp" Augulim

© Romāns Kokšarovs/MN

Būt par mammu ir skaists, bet vienlaikus ļoti grūts darbs. Bērnu kopšanas atvaļinājums ļoti daudzām sievietēm noteikti nav laiska atpūta. Tāpēc daudzas aizskārušas labklājības ministra Ulda Auguļa piezīmes.

"Patīk, kā labklājības ministrs Uldis Augulis jau kurā intervijā lieto izteicienu "mammas sēž mājās ar bērnu un nestrādā". Varētu kāds padomnieks viņam pateikt, ka nav tā gluži ne sēdēšana, ne nestrādāšana," vietnē "X" norāda Evita.

Uldis: Kā teica senie latvieši - bērnu audzināšana ir darbs, turklāt priekšnieks vēl jānēsā uz rokām.

Velga: Viņš ir primitīvs. Un tādu valdībā ir daudz.

Nata: Un to 'sēdēšanu mājās' vajag skaitīt darba stāžā visām sievietēm bez izņēmuma. Sievietes audzina nākamos nodokļu maksātājus, tas ir atbildīgs darbs, ne izprieca.

Ilona: Šis cilvēks dzīvo tajā 'ministriju' burbulī, kur 'māja pati iztīrās , bērni izaug paši par sevi un vakariņas pašas pagatavojas'.

Nsg: Man vienīgajam liekas, ka šī valdība grib panākt to, lai arvien vairāk cilvēkiem nebūtu motivācijas šeit maksāt nodokļus. 2 pensiju līmeni apgriežam, lai cilvēki saprot, ka pensija būs kapeikas. Bezdarbnieku pabalstus arī apgriež, lai uz tiem ilgi nesēž. Ko nākamo apgriezīs?

Zane: Tās ir 2 un pat 2,5 slodzes 8 h darba. Jebkurā gadījumā vairāk par 1,5 slodzēm.

Biezpienmaize: "Derdzas šī frāze. Iesaku Auguļa kungam pašam pabūt mātes lomā un "pasēdēt mājās ar zīdaini un nestrādāt"!

Jau ziņots, ka izskan priekšlikums saīsināt bērna kopšanas atvaļinājumu.