Vai Latvijā dzīvojošais krievu miljardieris Pjotrs Avens atbalsta karu Ukrainā?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Mecenāts un kolekcionārs Jānis Zuzāns nesen uz izstādi paša mākslas centrā "Zuzeum" bija uzaicinājis pretrunīgi vērtēto krievu miljardieri Pjotru Avenu, kas jau kādu laiku dzīvo Latvijā, vēstīts Santas Sergejevas, Paulas Ivanovas materiālā "Zuzāns apgalvo, ka Avens neatbalsta Krievijas karu Ukrainā" izdevumā "Kas Jauns".

Kopš sākās karš, Latvijas sabiedrība Avenu vērtē pretrunīgi, jo viņš nav publiski izteicis nosodījumu Krievijai un ir iekļauts sankciju sarakstos.

Zuzāns, kuram Avens esot labs paziņa, saka, ka viņu sabiedrība nosoda nepamatoti.

"Pēteris ir ļoti nomākts, un es viņu saprotu. Viņam ir piesējuši bumbu par saistību ar karu, bet viņš jau tur nav iesaistīts. Manā skatījumā viņš vienkārši neīstā laikā un vietā trāpījās. (..) Viņš ļoti pārdzīvo, ka viņu nepamatoti nosoda," pauda Zuzāns, esot pārliecināts, ka Avens neatbalsta Krievijas karu Ukrainā.

"Man šķiet, ka mēs daudz zaudējam, viņu patlaban noniecinot."

Slavenības

Kādreizējā TV raidījumu vadītāja Liene Bērziņa jau krietnu laiku nenēsā laulības gredzenu un vairs neliek soctīklos kopbildes ar vīru Kasparu Bērziņu. Tas raisījis runas par pārmaiņām ģimenes dzīvē, vēstīts Ligitas Eglītes, Intas Mengišas materiālā "Vai izirusi bijušās TV sejas laulība?" izdevumā "Kas Jauns".

Svarīgākais