"Balss trīc dusmās..." Viņķele atklāti par kādu sarunu ar Kariņu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles nesenā intervija Latvijas Radio raidījumā "Laikmeta krustpunktā" radījusi milzu ažiotāžu.

Sarunā ar žurnālistu Arnis Krauzi viņa atklāj kādu epizodi no trauksmainā Covid-19 laika. Viņa stāsta par kādu sarunu ar tā brīža premjeru Krišjāni Kariņu.

Viņa stāsta, ka akūti trūka maskas. "NMPD vadītāja Liene Cipule ir atnākusi uz ministriju un pateikusi, ka viņa nevar sagādāt rezerves Latvijas slimnīcām. Un Edgars Labsvīrs uzņemas tādu kā pašnāvniecisku misiju mēģināt sadzenāt pa pasauli maskas. Mēs nolemjam, ka ar maskām apgādās arī privāti praktizējošos ārstus, jo šajā gadījumā nav jāšķiro, bet, protams, ka vispirms slimnīcas. Un Krišjānis Kariņš arī klapato par to, lai viņa kundzei būtu maskas viņas privātpraksē. Un NVD nevedās tik ātri, jo nevar tās maskas atmuitot, tur trūkst kaut kādi sertifikāti. Un tad viņš katru dienu....viņš man visu laiku prasa, kur tās maskas, kur tās maskas, nu kad tai sievai tās maskas…"

Viņa stāsta, ka kādu dienu atkal zvana premjers. "Balss trīc un viņa saka: mana sieva atkal ir zvanījusi uz NVD un viņai nav varēts iedot maskas. Tā balss trīc dusmās, viņš knapi var parunāt…"Un tad man ir tev jautājums, kādēļ es esmu premjers, ja es pat to nevaru nokārtot”. Uz ko es atbildēju - uz šo jautājumu tu vari atbildēt sev tikai pats. Un kāds ir tavs priekšlikums? Vai tu gribētu, lai mēs uztaisām NVD vienu nodaļu vai kādu speciālu cilvēku, kas apkalpos tavas kundzes privātpraksi?" sacīja Viņķele.

Viņasprāt, tas ir piemērs, kas atspoguļo, kur kurš stāv un tās vērtību sistēmas.

Svarīgākais