Pašmāju TV šova zvaigzne uzzina ko šokējošu; lūdz sabiedrības palīdzību

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Šova “Slavenības. Bez filtra” dalībniece Elīna Gluzunova stāsta, ka pirms diviem gadiem ģimeni skāra ziņa, kas viņu dzīvi pilnībā mainīja. Šajā laikā viņi uzzināja, ka dēls Tomass sirgst ar autismu.

Dēliņam līdz šim bija nodrošināta pašvaldības palīdzība, lai varētu bērnam nodrošināt nepieciešamo ārstēšanās terapiju, kas viņa stāvokli krietni uzlaboja. Nu šī palīdzība ir pārtraukta. Elīna nenoliedz - iespējams, šajā situācijā ģimenei būs nepieciešama arī līdzcilvēku palīdzība.

Elīnas četrarpus gadus vecajam dēlam Tomasam pirms aptuveni diviem gadiem diagnosticēja autismu. Elīna atminas: “Tas nāca ļoti negaidīti, tas bija kā pamatīgs spēriens pa vienu vietu. Mēs nekad nebijām domājuši, ka mums dzīvē ar ko tādu nāksies saskarties.”

Puisēns sācis apmeklēt ABA terapiju, kura ir devusi būtiskus uzlabojumus. “Tagad viņš pats prot ēst, viņš runā, vairs nav izteiktas agresijas, bailes vai nepatikas pret citiem cilvēkiem. Bērnudārzā viņš iet savu vienaudžu grupiņā. Īstenībā es pat iedomāties nevarēju, mēs pat necerējām, ka šī terapija bērnam iedos tik ļoti daudz.

Tāpēc šobrīd, kad esmu uzzinājusi, ka turpmāk šāda terapija vecākiem būs jāsedz pašiem, esmu izmisusi. Vidēji tie ir 700 eiro mēnesī, bet, ja vēlas to, ko šī terapija iekļauj kopumā, tie ir aptuveni 13 000 eiro gadā. Mūsu ģimene to nevar atļauties, taču visi speciālisti norāda, ka bērniem ar autismu šo palīdzību ir ļoti svarīgi saņemt līdz 7 gadu vecumam, lai viņi vēlāk varētu pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā,” stāsta Elīna Gluzunova.

Slavenības

“Ģimene burkā” dalībnieku Bindru ģimenē aug četri bērni, kurus mamma Agrita audzina viena pati. Taču pēdējā laikā viņu piemeklējušas dažādas veselības problēmas – ir bijuši neizskaidrojami ģīboņi un saukta ātrā palīdzība. Šobrīd pastāv aizdomas par onkoloģisku saslimšanu.

Svarīgākais