Liepnieks: Man bija kauns par to runāt, bet tagad klusēt ir neiespējami

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jurģis Liepnieks ir sašutis, ka nu jau 20 gadus kopš Digitālās televīzijas lietas uzsākšanas tiesa vēl arvien nav tikusi skaidrībā, vai viņš ir jāsoda vai nē. Rudenī atsāksies lietas iztiesāšana.

Desmitiem miljonu vērtā digitālās televīzijas ieviešana Latvijā aizsākās 2000. gadā, Andra Šķēles valdības laikā. Par it kā krāpniecisko raksturu tika uzsākta krimināllieta, ko sabiedrībā plašāk pazīst kā Digitālgeitu. Starp apsūdzētajiem bija arī Jurģis Liepnieks, kas tolaik bija Andra Šķēles runasvīrs. Viņš tika uzskatīts par vienu no afēras organizatoriem. Apgabaltiesā Liepnieks atzīts par vainīgu.

2020. gada oktobrī Augstākā tiesa atcēlusi Rīgas apgabaltiesas spriedumu par Andreja Ēķa, Jurģa Liepnieka un pārējo apsūdzēto atzīšanu par vainīgiem.

Jurģis Liepnieks vietnē "X" raksta: "Lūdzu noskatieties šo video. (Un tos, kas sekos šajā tēmā.) Latvijas tiesu sistēma 20 gadus nav spējusi tikt skaidrībā, vai es esmu kaut ko pārkāpis un sodāms digitālās televīzijas lietā, vai nē? Pēc dažām nedēļām atkal atsāksies tiesvedība, lai turpinātos vēl nez cik gadus. Kā tas iespējams, un kādi ir iemesli, kāpēc 20 gadus Latvijā nav iespējams tiesā panākt nekādu rezultātu? Par ko es esmu apsūdzēts, ko es esmu vai neesmu darījis, kādi pierādījumi pret mani ir savākti, kas pierāda manu vainu, un kā Latvijā strādā tiesas un prokuratūra. Tas iesākumā mazliet liksies garlaicīgi, bet es jūs lūdzu, noskatieties. Un es apsolu, būs diezgan interesanti un pamācoši turpmāk."

Svarīgākais