Rosļikovs brīdina, ka noliks deputāta mandātu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aleksejs Rosļikovs kopā ar savas partijas "Stabilitātei!" biedriem, kuri ievēlēti Saeimā, izplatījis uzrunu krievu valodā, kurā iestājas pret latviešu valodas zināšanu pārbaudi gan skolotājiem, gan arī Saeimā ievēlētajiem deputātiem.

Aleksejs Rosļikovs ir 14. Saeimas deputāts, ievēlēts no partijas "Stabilitātei!". Iepriekš pārstāvējis partiju "Saskaņa". Bijis Rīgas domes deputāts, kā arī Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) viceprezidents.

Savā uzrunā viņš uzsver, ka vienmēr ir iestājies pret Latviešu valodas zināšanu pārbaudēm jebkurā jomā strādājošajiem, tai skaitā nepieļaus valodas zināšanu pārbaudi deputātiem, jo uzskata to par valodas genocīdu.

"Stabilitātei!" ieraksts izpelnījies asu komentētāju reakciju: "Deputāts neprot valsts valodu, kāpēc tādus liek vēlēšanu sarakstā ? Viņš pat nesaprot, par ko balso."

"Par šo ierakstu var visus tos loxus pasūtīt uz austrumiem ? Atņemt ne tikai mandātus bet arī visus dokumentus kas ļauj tiem te uzturēties? Konfiscēt visu un vienkārši plikus izmest Pleskavas apgabalā."

"Cik viņi stulbi! Noliks labāk mandātu nekā iemācīsies valodu"