Arī Saeimas nams piedzīvo tukšo skatlogu sindromu; nevar atrast ēdinātāju

© Kaspars Krafts

Saeimas kafejnīca plašākai sabiedŗibai saistās ar zemām cenām un labu ēdienu. Tomēr, vismaz pagaidām, deputātiem un citiem Saeimas nama darbiniekiem šis luksus ir liegts, jo ilgstoši nav izdevies piesaistīt ēdināšanas kompāniju, kas būtu ar mieru pabarot šī nama cilvēkus.

Linda Matisone no Saeimas raksta, ka galvenais iemesls, kāpēc Saeima palikusi bez ēdinātāja, ir augstais PVN ēdināšanas sektoram. Ir vairākkārt notikušas debates, lai ēdinātājiem noteiktu zemāku PVN likmi, bet tas vēl arvien nav noticis un tāpēc Vecrīgā viens no populārākajiem skatlogu uzrakstiem ir: "Iznomā telpas".

Restorānu biznesa pārstāvis Andris Reizenbergs uzskata: "Saeimas namā ēdinātājiem ir grūti, ja kafejnīcā varētu ieiet jebkurš tad varbūt kāds gribētu, neesmu iedziļinājies, bet man liekas, ka grūti ir dzīvot tikai ar Deputātiem un administrācijas klientiem."

Cilvēki saka, ka ēdinātājam grūti izdzīvot Saeimā arī tāpēc, ka tiek pieprasīts nodrošināt neadekvāti zemas cenas, nedrīkst tirgot alkoholu un rīkot ballītes.

Slavenības

Aizvadītajā nedēļā tika atklāts sienas gleznojums Āgenskalnā, Nometņu ielā, kas iepriecina absolūti lielāko daļu vietējo iedzīvotāju. It īpaši tāpēc, ka murālī atainotais kaķis, esot vietējās "izcelsmes" vārdā Persiks.

Svarīgākais