Dacei Rukšānei tagad bail iet uz mežu! Kas noticis?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Zināms, ka rakstniecei Dacei Rukšānei patīk doties dabā, tostarp sēņot. Tagad viņai no meža bail un sēnes, iespējams, paliks nenolasītas.

Savās bailēs Dace Rukšāne dalās vietnē "X": "400 m pa labi no mājas lācene ar 2 lācēniem. 400 m pa kreisi - liels pieaudzis lācis. Kā lai aiziet sēņot? Nu kā?"

Komentētāji viņai atgādina, ka viņa bija tā, kura pirms vairākiem gadiem teica, ka gribot redzēt lāci. Tagad viņa ir pārdomājusi un lāčus vairs redzēt nevēlas.

Ļaudis dod padomus: "Jautāju Kanādas māsai, kā viņiem nav bail doties pārgājienos. Viņa stāsta, ka obligāts noteikums pie mugursomām jābūt zvaniņiem. Bet ja pa visam ir bail, jāiet dziedādamam!"

"Teikšu kā vecs mednieks un mežsargs man reiz teica. Ja tu lāci redzi, tad viņā grib lai tu viņu redzi. Ja viņš tevi gribēs apēst tu viņu gribēdams neieraudzīsi."

"Igauņi, kuriem lāči ir diezgan kuplā skaitā, stāsta, ka nav jābaidās. Gluži pa svaigām pēdām pakaļ iet nevajadzētu, bet, citādi, diezgan mierīgi. Teorētiski tas izklausās labi, realitatē man arī būtu bail"

Svarīgākais