Intars Rešetins-Pētersons Dailes teātrī pelnījis vien 700 eiro

© F64

Intars Rešetins-Pētersons pameta Dailes teātri pirms pieciem gadiem. Intervijā žurnālam "Ieva" viņš atklāj, kāda bijusi viņa alga.

Intars uzsver, ka savu lēmumu viņš nav nožēlojis.

"Kā aktieris mēnesī pelnīju 700-800 eiro. Novadot pasākumu, saņemu krietni vairāk. Tāpēc jau saku: tā ir godprātīga kalpošana profesijai, un ar cieņu izturos pret saviem kolēģiem, kas joprojām strādā. Nevar strādāt, ja ir garlaicīgi un netici kapteinim," pauž Intars.

Par tagadējo teātra vadību viņš teic: "Juris Žagars ir gudrs cilvēks - kļūstot par direktoru, uzreiz nāca ar savu režisoru. Tas Kultūras ministrijai šķiet brīnišķīgs tandēms, bet es zināju, ka tas būs projektu teātris, un tā tas arī šobrīd ir. Ministrija ir apmierināta, un nauda griežas, tas nekas, ka latviešu režisori Dailes teātrī nestrādā, iestudē lielākoties ārzemnieki, bet acīmredzot tāda Londonas filiāle var pastāvēt. Bet tā vairs nav mana cīņa. Ja aktieri to akceptē, es vēlu teātrim izdošanos."

Slavenības

Raidījumā “Slavenības. Bez filtra” Katrīne Vasiļevska ir ciemos pie aktiera Kaspara Zāles, kas pavisam nesenā pagātnē publiskajā vidē nonāca Dailes teātra skandāla dēļ. Uzzinot, kam aktieris ir gājis cauri, arvien vairāk top skaidrs, kāpēc Zāle ir gājis uz ne vienu vien tiesas prāvu, aizstāvot savas tiesības.

Svarīgākais