Vai ar zāles pļaušanas haltūrām var nopelnīt vairāk nekā pastāvīgā darbā?

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Raidījumā "Ģimene burkā" Mareks Folkmanis stāsta par savu pieredzi un ienākumiem, kas gūti ar zāles pļaušanu. Mareks atklāj, cik daudz viņam izdodas nopelnīt, veicot šo darbu, kā arī dalās ar saviem centieniem nodrošināt iztiku ģimenei.

Man nesen piezvanīja kaimiņš, kurš paprasīja nopļaut zāli. Es tagad iešu pastrādāt, lai kaut kāda kapeiciņa būtu. Karsti gan šāda laikā strādāt. Man liekas, ka mana ģimene var izdzīvot ar manām haltūrām, ko es nopelnu. Citreiz ir haltūras katru dienu, tad es varu nopelnīt 20 līdz 35 eiro, atšķirībā kādā platībā jāpļauj. Citreiz var nopelnīt par divām reizēm nedēļā 100 eiro. Es uzskatu, ka kamēr vasara, es varu ar to pelnīt. Ja ņem oficiālu darbu, tad tur tikai divas reizes mēnesī maksā - avansu un algu. Mana sieva grib, lai mums būtu finanšu stabilitāte, bet uz doto momentu ir kā ir,” stāsta Mareks Folkmanis.

Es gaidu to dienu, kad Mareks būs atradis oficiālu darbu un varēs strādāt, kas būs tepat pie mājām vai kaut kur netālu. Nu pa vasaru jau var tās haltūras jeb mazos darbus, bet tomēr tas nav tik stabils darbs,” satraucas Mareka sieva Vita.

..

Svarīgākais