Ieva Brante šokē - viņa piedzima, mammai esot nometinājumā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Savas grāmatas Laimes putekļi atvēršanas dienā Ieva Brante šokēja daudzus – atklāja, ka mammai piedzimusi laikā, kad viņa bijusi nometinājumā, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Atklāj savas piedzimšanas noslēpumu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Izrādās, politiķes mamma pirms 45 gadiem tikusi sodīta, jo nodarbojusies ar pretpadomju aģitāciju. Ievu viņa laida pasaulē, atrodoties nometinājumā, kur atradās par pretpadomju aģitāciju

Rīgas domes deputāte par liktenīgo pavērsienu savā pagātnē uzzinājusi tikai pēc mammas nāves, bet vēl tagad viņa nezinot vairākas detaļas par notikušo.

"Esmu dzimusi 1979. gadā, bet patiesību, kas bija ar mammu, uzzināju tikai 2001. gadā, pēc mammas došanās mūžībā. Pēc dažiem gadiem arhīvā piekļuvu materiāliem - diviem bieziem sējumiem, kuri glabājās īpašās kategorijas lietu arhīvos. Tikai tad es sāku saprast, kāpēc dzīvojām tādos apstākļos, kāpēc mamma nevarēja atrast darbu un kāpēc ar mani neviens negribēja draudzēties. Mamma nekad par to nerunāja. Kad to visu lasīju, raudāju ar muti, degunu, acīm un sirdi…" atzīst Brante.

Svarīgākais