"Singapūras satīna" mūziķa Kristapa Strūberga bijusī sieva Mairita atklāti par vardarbību ģimenē

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Improvizācijas teātra komiķe Mairita Rosicka viesojas raidījumā "Kad viņas satiekas", kur dalās ar vērtīgiem ieteikumiem sievietēm, kuras cieš no vardarbības ģimenē. Mairita uzsver, cik svarīgi ir apzināties savu pašvērtību, runāt par piedzīvoto vardarbību un meklēt profesionālu palīdzību. Mairita arī iesaka izstrādāt rīcības plānu un zināt drošas vietas, kur doties ārkārtas situācijās.

Runājot par izaicinājumiem un emocionālajām sekām, ar kurām saskaras vardarbības upuri, Mairita Rosicka atklāti dalās ar personīgo pieredzi. “Ir svarīgi par to runāt, bet tajā pašā laikā cilvēku nežēlība, kas nāk par tavu galvu.. Es pati nelasīju komentārus. Mani draugi, radi ir teikuši, kā es spēju funkcionēt un izturēt, ja es zinātu kādas lietas raksta par mani. Es nebiju vairākus mēnešus internetā un es nerunāju gandrīz ar nevienu draugu.

Es sāku runāt ar savu terapeiti un stāstīt par to, ka manī iekšēji ir milzīgas dusmas tieši pret sabiedrību, nevis pret bijušo vīru un “viņa glābējiem”. Es ierakstīju tikai vienu tvītu par to finansiālo vajadzību un kāds ir iemesls manam palīgā saucienam. Es vairāk neko negribēju. Jā, cilvēki tiešām bija gatavi palīdzēt un pārsvarā tie bija cilvēki, kas paši tam ir gājuši cauri.

Es šobrīd jau ātri varu pateikt, kurš cilvēks ir narciss. Pat pēc runas var saprast narcismu, jo viņi ļoti konkrēti liek teikumus. Viņi jau uzsāk to nomelnošanas kampaņu pret upuri pirms viņi zina, ka tas upuris var sākt runāt taisnību. Viņiem pats svarīgākais ir noturēt savu statusu un titulu, jo tā ir TOP prioritāte,” stāsta Mairita Rosicka.

Kā vēstīts, 2021. gada maijā plašu rezonansi izraisīja repa grupas "Singapūras satīns" mūziķa Kristapa Strūberga sievas un divu bērnu mammas Mairitas Rosickas ieraksts vietnē "Twitter", kurā viņa paziņoja, ka aiziet no vardarbīgām attiecībām un lūdz sabiedrības finansiālu atbalstu. Sieviete raidījumā "Kad viņas satiekas" atklāja, ka attiecībās piedzīvojusi visa veida vardarbību.

Svarīgākais