Lindas Mūrnieces ieraksts par salauztu sirdi izpelnās lielu uzmanību

© Ģirts Ozoliņš/MN

Bijusī ministre un uzņēmēja Linda Mūrniece sociālajā tīklā "Facebook" dalījusies ar dziļu pārdomu ierakstu, par ko izpelnījusies cilvēku uzmanību, atzinību par skaistajiem vārdiem un pārdomu pilnus komentārus.

Mūrniece filosofiski apraksta domu par kādu apmaiņas punktu, kurā, tostarp, varētu atstāt salauztu sirdi un paņemt vietā kādu citu.

"Diez, kāpēc nav apmaiņas punkta, kur atstāt salauztu sirdi un paņemt vietā kādu citu, kas nesalauzta, bet kādam lieka?

Apmainīt mūžīgo vilšanos pret cinisma masku. Nolikt sāpes trauciņā, kuru kāds vakarpusē izlies. Un paņemt avansā vieglumu.
Apmainīt asaras pret mieru un nemieru pret pārliecību. Uztraukumā aizturētu elpu pret smaidu. Sakrātu maigumu pret vienu glāstu kaudzīti.
Negulētu nakti pret daudz saskaitītām aitām. Izlasītu grāmatu pret vasaras romāniņu. Sliktās domas un aizdomas pret uzticēšanos. Dusmās nosūtītas ziņas pret pacietību.
Bailes no neveiksmes pret apskāvienu. Neuzticēšanos pret skūpstu. Klusēšanu pret garu vēstuli. Nevienam nevajadzīgas rūpes pret pēdu masāžu.
Kā noderētu tāds apmaiņas punkts," raksta Mūrniece.
Viņas ierakstam ir vairāki desmiti komentāru, kuros cilvēki slavē Mūrnieces talantu skaisti izteikties (rakstīt), apber viņu ar komplimentiem un filosofē par Lindas aizskarto tēmu.
"Tev nevajag. Neko ne pret ko iemainīt. Piedod, ka tik tieši. Tu esi apbrīnojama tieši tāpēc, ka neko un nekad ne pret ko neesi iemainījusi. Vismaz tā es sajūtu Tevi. Īsta, patiesa, sirsnīga un sasodīti stipra! Lieliska sieviete. Apskauju! Atvaino, ja atļāvos būt tieša."
"Cik dziļi un pamatīgi vārdi. Vienmēr esmu apbrīnojusi cilvēkus, kuri tik precīzi spēj aprakstīt emocijas un izjūtas, kuras ir piedzīvojuši tik daudz no mums.
Jūs esat ļoti talantīga. Rakstiet vēl. Man patīk."
"Jo pasaule nav izdomājusi labāku veidu, kā likt mums iemācīties ieraudzīt cilvēkus tādus, kādi tie ir, nevis tādus, kā mums (ak, šis Ego, kuram liekas, ka viņam labāk zināms, kādiem citiem jābūt) gribētos."

Svarīgākais