Šlesers "uzbrauc" VID un valdībai

© Ģirts Ozoliņš/MN

Nesen Latviju pāršalca ziņa, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) vērsīsies pie 70 000 iedzīvotāju, kuru deklarētos ienākumos un izdevumos pamanīta būtiska atšķirība.

VID, veicot datu filtrēšanu, atlasījis 70 000 personas, kurām ir pamanīta būtiska neatbilstība starp bankas konta apgrozījumu un tiem ienākumiem, kuri ir deklarēti VID. VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe skaidroja, ka neatbilstība šīm personām pārsniedz 20 000 eiro gadā.

B. Šmite-Roķe informēja, ka, analizējot datus, VID secinājis, ka 5575 personām starpība starp konta apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem gadā ir virs 100 000 eiro, 13 449 personām starpība ir 50 000 līdz 100 000 eiro, bet 51 099 personām starpība ir 20 000 līdz 50 000 eiro.

Kā iemeslu šādai VID akcijai B. Šmite-Roķe minēja ikgadējā ēnu ekonomikas pētījuma rezultātus, kuri parāda, ka aplokšņu algu līmenis Latvijā 2023. gadā bija 23,6%.

Šo ziņu vietnē "X" komentējis politiķis Ainārs Šlesers, "uzbraucot" VID un valdībai.

"Ja valstī ir 70 000 nodokļu nemaksātāju, tad problēma nav cilvēkos, bet gan Latvijas valdības realizētajā politikā, kur katrs cilvēks tiek uzskatīts par noziedznieku! Nodokļi ir jāsamazina, nevis jāpalielina, lai cilvēki varētu tos samaksāt! Vai VID tvarstīs visus ogotājus un sēņotājus, lai varētu savākt 5,7 miljardus eiro "Rail Baltica" projektam?"

Žurnālists Gatis Madžiņš: VID desmitiem tūkstošu iedzīvotāju bankas kontos konstatē neatbilstību deklarētajiem ienākumiem”. Tulkoju, šis ir starta šāviens, lai mori samestos budžeta problēmu risināšanai. "Rail Baltica" rukažopiem, 10 000 eiro algām mediju superprofesionāļiem, visādiem "Bolt" pētījumiem un citām svarīgām lietām.

Angry: Izcila metode, kā nograut Latvijas iedzīvotāju pēdējo uzticību banku sistēmai un izraisīt pamatīgu "bank run".

Egils: Vai VID nemēģināja rakņāties savos kontos, tur neatbilstība būs simtkārt lielāka.

Nepareizais Emuārs: Jālikvidē speciālas ekonomiskās zonas, kas ir ofšori, kur nemaksā nodokļus, tikmēr pensionāre maksā 21% PVN par maizes klaipu. Jāatjauno uzņēmumu ienākuma nodoklis. Jāapliek ar nodokļiem miljonāri. Latvijā ir lēta dzīve bagātajiem un dārga dzīve nabagiem /Bertolds Fliks/ - tas ir jāizbeidz.

Svarīgākais