Magone parāda savu "grēku kaktiņu"

© Ekrānuzņēmums/1188.lv

Magones tievēšanas ceļā raidījumā “Slavenības. Bez filtra” viņai palīdz treneris Artis, kurš ieradies apciemot Magoni, lai iemācītu viņai ēst veselīgāk un pie reizes izrevidētu viņas ledusskapi. Secinājumi ir skaudri – Magone pārtiek no cukura un miltiem, kas itin nemaz nenāk par labu tievēšanas plānam.

Pirmā lieta, ko iesaka Artis - samainīt vietām pusdienas ar vakariņām, lai tās būtu vieglākas, un pirmais viņa secinājums: “Magones uzturā viskritiskākais ir tas, ka viņa ēd nenormāli daudz saldumus, kūkas. Viņa uzņem ļoti daudz lieku kaloriju, tāpēc arī viņai veidojas liekais svars.”

Kad Magonei pamatlietas apstāstītas - jāsamazina ogļhidrātu daudzums uzturā, īpaši vakarpusē, protams, jāierobežo saldumu ēšana, bet jāpalielina olbaltumvielu uzņemšana, Artis nolemj apskatīties Magones ledusskapī - vai nepieciešamās lietas tur maz atrodamas. Atverot ledusskapi, Magone pati ātri vien saprot, ka olbaltumvielu ledusskapī praktiski nav, toties plauktā ir vesels našķu kalns. To Artis ierosina paslēpt augstākos plauktos, lai bērniem nestāv deguna priekšā un visu laiku nestiepjas roka pēc ne visai veselīgajiem snekiem.

Tā kā vienīgās olbaltumvielas, kas atrodamas Magones mājās, ir olas, Artis ierosina braukt uz veikalu un iepirkties. Kamēr treneris mašīnā gaida Magoni, viņa saprot, ka ilgi nav ēdusi neko, bet ceļš priekšā tāls - ir taču jāiestiprinās: “Ceļš tāls - kamēr tiks mājās, zupa vien vēderā, ēst gribās atkal. Nu kaut kas jāpaķer, tāds fiksais.” Diemžēl pirmais fiksais, kas pa rokai, izrādās tieši trenera Arta aizliegtie saldumi - konfekšu bļoda un kēksa gabals. Magone, daudz neprātojot, metas tiem virsū, sevi attaisnojot: “Pusdienās man atļāva - no viena gabaliņa nekas nebūs.”

Svarīgākais