"Izpostīta ligzda"; slavenas latviešu rakstnieces kapa vietā baiss skats

Ilustratīvs attēls © F64

Nelabvēļi sākuši izteikt pārmetumus dzejniekam Jānim Elsbergam, ka slavenās latviešu rakstnieces Vizmas Belševicas un viņas dēla dzejnieka Klāva Elsberga kapavietas šovasar izskatās ļoti skumji, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Nekas novārtā netiks atstāts!" izdevumā "Privātā Dzīve".

Mūs sagaidīja skumja aina - kapa vieta atgādināja izpostītu ligzdu. Iepriekš iekoptā teritorija izplosīta, kapakmens aizlikts aiz krūma. Apmales izjauktas. Trīs kapu kopiņu vietā - viena, uz kuras saulē baloja dažas kuslas puķītes un sakaltuši pūpolzari," Facebook ierakstā par Elsbergu un Belševicas dzimtas atdusas vietu norādījusi kāda Raiņa kapu apmeklētāja. Šis skats viņu tā skumdinājis, ka sieviete aizdomājusies par dižgaru radinieku atbildību.

Dzejnieks Jānis Elsbergs atzina, ka cenšoties rūpēties par mammas, tēva un brāļa atdusas vietām.

"Kopš mana brāļa nāves, kas bija pirms nu jau 37 gadiem, esmu tas cilvēks, kas šo vietu ir aprūpējis un uzturējis kārtībā. Tādēļ es baigo grēku uz savas sirdsapziņas nejūtu. Jā, šobrīd esmu drusku aizčammājies," sacīja Jānis un solīja jau tuvākajā laikā turp doties un paātrināt kapavietu sakārtošanas jautājumu.

Slavenības

Princis Viljams un Keita Midltone, šķiet, apzināti izvairījās no cilvēkiem, kas pulcējās pie Kensingtonas pils, lai godinātu princesi Diānu viņas nāves 27. gadadienā. Prinča Harija un prinča Viljama māte gāja bojā autoavārijā Parīzē 1997. gada 31. augustā. Diānas atbalstītāji ieradās Kensingtonas pilī, paužot viņai mīlestību un cieņu, raksta Thenews.com.pk.

Svarīgākais