Vilipsōnam nopietnas veselības problēmas; pēdējie mēneši bijuši smagi

© Kaspars Krafts/F64

Mākslinieks Aivars Vilipsōns pēdējos gados pasākumus apmeklēja, balstoties uz eleganta spieķa, bet šovasar viņš izmanto palīgierīci rollatoru. Aizvadītie pāris mēneši viņam bijuši smagi, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Sāp, un viss!" izdevumā "Privātā Dzīve".

Mākslinieks, sastapts kādā pasākumā, atzina, ka viņam bijušas lielas muguras sāpes, kas tagad mazinājušās.

"Kas man īsti par vainu? Negribu nemaz zināt… Sāp, un viss, neesmu taču tāds vienīgais. Un runas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas, kā teica Marks Tvens," pauda viņš.

Mākslinieka sieva Indra Vilipsone sacīja, ka Aivars jau noguris no jautājumiem par viņa veselību. Lai kliedētu dažādas baumas, viņa atklāja, ka maijā bijusi slimības saasināšanās, bet tieši jūnijā, kad vīram bijusi dzimšanas diena un tai par godu Aleksandra Čaka muzejā atklāta izstāde "Talanta mirdzēšana", veselība pasliktinājusies tik ļoti, ka viņš vairs nevarējis staigāt.

Tikai tagad, pēc pusotra mēneša nopietnas ārstēšanās Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā un atveseļošanās Jaunķemeru rehabilitācijas klīnikā, ir kādi rezultāti: mākslinieks var pārvietoties ar rollatora palīdzību.

Svarīgākais