Latvijā populāra blogere publiski atzīstas, ka pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus

Ilustratīvs attēls © depositphotos.com

Satura veidotājas Jutas Beļeckas Tik Tok kontam seko vairāk nekā 62 tūkstoši cilvēku – īpašu sekotāju uzmanību izpelnījusies Jutas atzīšanās savos parkošanās paradumos – viņa savu automašīnu lielveikalu stāvvietās novieto pa divām vietām, vēsta "Bez Tabu".

Autovadītājas apliecība Jutai esot jau desmit gadus, viņa sevi raksturo kā uzmanīgu braucēju, kurai rūp sava automašīna, tāpēc parkošanos pa divām vietām pagaidām uzskata par vienīgo risinājumu, lai izvairītos no automašīnas saskādēšanas.

Pagaidām gan Jutai nācies šķirties tikai no divpadsmit eiro, kas bijuši jāsamaksā par auto novietošanu neatbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem. Pašvaldības policija norāda, ka sods par automašīnas novietošanu neatbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem ir 30 eiro.

Normatīvie akti pašlaik nosaka tikai vēlamo stāvvietas lielumu. Lielākajā daļā lielveikalu stāvvietu platums svārstās no 2,3 līdz 2,5 metriem, un vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku uzskata, ka tas ir jāmaina. Arī Juta parakstījusi manabalss.lv iniciatīvu par stāvvietu palielināšanu.

Svarīgākais