Īlons Masks atklāj, ko ēd no rīta; ārsts norāda uz būtisku kļūdu un aicina citus to nepieļaut

© unsplash.com

Uzņēmumu "Tesla" un "X" īpašnieks Īlons Masks sev piederošajā mikroblogošanas vietnē atklāja savus brokastu paradumus. Tos pamatīgi nokritizējis mediķis, raksta "Daily Star".

Uzņēmējam, vienam no pasaules bagātākajiem cilvēkiem patīk ēst labi un gardi, lai uzturētu asu prātu.

Tomēr viņa atklāsme, ko viņš ēd brokastīs, lai sāktu savu dienu, izpelnījusies kritiku no mediķa.

Masks atklāja, ka brokastīs ēd steiku ar olām un klāt piedzer kafiju, lai justos enerģijas pilns. "Oho, steiks ar olām un kafija no rīta liek justies enerģijas un spēka pilnam," viņš rakstīja vietnē "X".

Pastāstot plašajai pasaulei, kā viņam patīk sākt savu dienu, daudzi vietnes lietotāji atzina, ka viņiem ir identiskas brokastis.

Bet vai šādas brokastis tik tiešam no rīta ir labas? Ārsts Hamdans Abdullahs Hameds atklāj patiesību - šai maltītei ir gan savi plusi, gan mīnusi. Ārsts norāda, ka šāda veida maltīte nodrošina organismu ar nepieciešamo olbaltumvielu un tauku saturu, kas var dažiem likt justies enerģiskiem.

"Steiks un olas ir bagāti ar olbaltumvielām, kas ir būtisks muskuļu atjaunošanai un augšanai, kā arī satur svarīgus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, dzelzi, B12 vitamīnu un holīnu. No otras puses, kafija var palielināt možumu un koncentrēšanās spējas. Tomēr ir svarīgi ņemt vērā uzturvielu līdzsvaru jebkurā ēdienreizē," sacīja ārsts.

Ārsts norāda, ka, lai arī šādu brokastu notiesāšana tiešām var būt labs īslaicīgas enerģijas ieguves avots, tomēr tajās trūkst kādas svarīgas sastāvdaļas jeb elementa. Tās ir šķiedrvielas. "Brokastīs iekļaujot plašāku pārtikas grupu klāstu, var nodrošināt ķermeni ar visām tam nepieciešamajām uzturvielām, veicinot labu vispārējo veselību ilgtermiņā." Tieši tāpēc brokastīs ieteicams notiesāt arī kādu augli vai dārzeni.

Svarīgākais