Žurnāliste pasmejas par Itālijas premjeres augumu un saņem palielu naudassodu

© Pixabay

Itālijas tiesa piespriedusi žurnālistei samaksāt 5000 eiro lielu morālo atlīdzību premjerministrei Džordžijai Meloni par viņas auguma izsmiešanu sociālajos tīklos, ko tiesa interpretēja kā "ķermeņa kaunināšanu", raksta "theguardian.com".

Tāpat Milānā dzīvojošajai žurnālistei Džūlijai Kortesai tika piemērots nosacīts naudas sods 1200 eiro apmērā par aizskārumu, kas datēts ar 2021. gada oktobri, gadu pirms Meloni galēji labējās koalīcijas valdības nākšanas pie varas.

Viedokļu sadursmi izraisīja 36 gadus vecās Kortesas sociālajā tīklā "X” publicētā rediģētā fotogrāfija, kurā Meloni redzama kopā ar fašistisko diktatoru Benito Musolīni.

Reaģējot uz publicēto foto, Meloni sociālajā tīklā "Facebook” rakstīja, ka "viltotā fotogrāfija" ir "unikāli smaga" un viņa ir uzdevusi savam advokātam uzsākt tiesvedību pret žurnālisti.

Divos citos tvītos tajā pašā dienā Kortesa rakstīja ziņojumus, ko aptuveni varētu tulkot šādi:

Mediju slepkavība, ko inscenējāt savā "Facebook” lapā, kvalificē jūs par to, kas jūs esat: maza sieviete" un "Tu mani nebiedē, Džordžija Meloni. Galu galā tu esi tikai 1,2 metrus gara. Es pat nevaru tevi saskatīt."

Kortesa tika attaisnota par tvītu, kurā Meloni tika salīdzināta ar Musolīni, bet notiesāta par neslavas celšanu pēdējo divu ierakstu gadījumā, kas, pēc Milānas tiesneša vārdiem, bija "ķermeņa kaunināšana".

Kortesa var iesniegt apelāciju, bet vēl nav izlēmusi, vai to darīt. "Tas man var dārgi maksāt, un es nezinu, kā tas beigsies," viņa sacīja.

Tikmēr Meloni advokāte apgalvoja, ka viņa ziedos 5000 eiro labdarībai, kad tiks apstiprināts galīgais spriedums un nauda tiks samaksāta.

Saskaņā ar dažādiem Itālijas ziņu avotiem, Meloni ir 1,63 metrus gara.

Svarīgākais