Hermanis: Jūrmala ir "Maskavas leprozorijs"

© Gints Ivuškāns/MN

Režisors, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis vietnē "Facebook" pēc ziņām par kārtējiem Krievijas pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā uzdod jautājumu pie varas esošajām partijām.

"Divi jautājumi, savstarpēji saistīti. Pirmais. Cik grūti ir iztēloties, ka viņi šodien, piemēram, būtu sabombardējuši mūsu Bērnu slimnīcu Vienības gatvē 45? Tāpat kā viņi to šodien izdarīja ar Kijivas “Ohmatdet”, kurā ārstējās ukraiņu bērni ar vissmagākajām diagnozēm. Otrs jautājums mūsu valdības partijām. Kāpēc joprojām jūs atbalstāt ekonomiskos un transporta sakarus ar to valsti un tās pilsoņiem? Jūrmala, piemēram, ir “Maskavas leprozorijs” (Troicka apzīmējums), kur Putina atbalstītāji pa vasaru atkal sabraukuši kuplā skaitā," raksta A. Hermanis.

Cilvēki pauž atbalstu A. Hermaņa paustajam, taujājot, kāpēc joprojām notiek imports un eksports ar Krieviju un Baltkrieviju.

Jau ziņots, ka bojāgājušo skaits Kijivā pēc Krievijas pirmdien veiktajiem raķešu triecieniem pieaudzis līdz 27, otrdien paziņoja Ukrainas Ārkārtas situāciju dienests. "Naktī gruvešu novākšanas laikā Ševčenko rajonā atrasts zēna līķis. Ienaidnieka vakardienas uzbrukumā Kijivai gājuši bojā 27 cilvēki, kuru vidū ir četri bērni, cietuši 117, septiņi izglābti," teikts dienesta paziņojumā.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet".

Svarīgākais